Любопитно
Някои са по-равни от други
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Смутни времена са. Увеличават се случаите на заразени с коронавирус, увеличават се и починалите от опасния вирус. Нормално е обществото да е на тръни и това да важи за абсолютно всеки в страната в момента. Тези дни обаче станахме свидетели на нещо, което показва отношението на народните представители към избраниците им и как се използва власт от страх.

Заради случая със заразения с COVID-19 депутат Хасан Адемов, всички депутати и целият персонал на Народното събрание бе тествано безплатно за зараза с коронавирус. И това в дни, когато постоянно се повтаря, че тестовете са кът в цял свят, не само у нас. Искрено се надявам Хасан Адемов да се оправи и да няма други болни депутати.

Така и така е разпуснат Парламентът, не можеше ли да си стоят под карантина в домовете и ако чак тогава има някой със симптоми, да бъде тестван? Едва ли всички са били в директен контакт с Адемов, за да налага задължителното им тестване, нали?

Страхът обаче и властта в ръцете си казват думата. Затова питам защо? Защо за едни може, а за други не? Защо 240 депутати и не знам още колко персонал са по-привилегировани от всички останали? Защо не спазват дистанция от 2 метра пред болниците? Защо безплатно, а обикновеният гражданин трябва да заплаща, ако иска да се тества? По-важни ли са те от всички останали, които наистина са на първа линия в борбата със заразата – лекари, полицаи, шофьори, доставчици, журналисти, продавачи, аптекари и куп други?

Изглежда отговорът на всички тези въпроси е, че има по-равни сред равни. Не виня никого, който се е поддал на страха – човешко е. Но с аршина трябва да се мери по равно. Депутатите като наши избраници трябва да са пример, а с действията си в момента показват, че по-важно е да се погрижиш първо за себе си. За едни двама, дето дойдоха като космонавти в Народното събрание, също може да се каже, че са нагледният пример на този тип мислене.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Православната църква отбелязва паметта на Св. Емилия
На 1 юни бургаският зоопарк ще е с безплатен вход за деца
Дъжд и гръмотевици днес
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.