Айтос
Новогодишен подарък: Обещаха пари за ремонта на Градската градина в Айтос
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Приятен новогодишен подарък получи кметът на Община Айтос Васил Едрев. Премиерът Бойко Борисов обеща пари за ремонта на Градската градина в града. Тя е едно от най-посещаваните места в Айтос след парк „Славеева река“, тъй като има много детски площадки и приятна зеленина. Градината обаче е в доста лошо състояние, тъй като основен ремонт там може би никога не е правен. Айтозлии помнят някакви кърпежни работи, но друго не.

А мястото има потенциал да е новия парк „Славеева река“, заяви кметът Васил Едрев. На ключово място е, голямо е, има много алеи за разходки и детски площадки за игри на малките. Има дори и терен за плажен волейбол през лятото. Преди години в градината работеше и единствения в града басейн, който бе голяма атракция.

Едрев напомни на Борисов по време на откриването на изцяло ремонтираната спортна зала „Аетос“, че Общината е кандидатствала и с проект за финансиране за ремонт на Градската градина и му връчи входящия номер на проекта. Той е на стойност 1 350 000 лева. С него се предвижда цялостен ремонт на пространството от 29 декара.

„Аз сутринта като тръгвах, Горанов ме пита къде ще ходя, за да знае, къде какво и колко ще даваме“, заяви с усмивка премиерът. Днес той посети и Поморие и Камено, където огледа работата по обходите на двата града. След Айтос Борисов замина към Руен.

Васил Едрев от своя страна покани премиера отново в Айтос само след 3 месеца, когато ще е откриването на вече готовата пречиствателна станция. Това бе един от важните проекти, които Едрев реализира в предния си мандат като кмет на Общината.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Васил Едрев предпразнично посети директори на училища
Детските градини в Айтос отварят на 1 юни
Всички пешеходни пътеки в Айтос с нови пътни знаци
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.