Бургас
Нова похвала за кризисния щаб на Бургас и кмета от генерал Мутафчийски
TразмерT

1016 полицаи са тествани за коронавирус и резултатите са повече от обещаващи. Това стана ясно по време на редовния брифинг на националния кризисен щаб.

От всички 1016 полицаи, 1007 са дали отрицателни проби, докато останалите 9 са с антитела. Има един със симптоматика, който ще бъде тестван повторно, както и двама от тези с антителата. Това според здравните специалисти дава добра картина, че епидемията е под контрол и ако се продължи с мерките, тя ще остане така. Рано е обаче да се говори за масов имунитет и отслабване на мерките за сигурност.

Тествани са и 1100 военни, при които резултатите са били същите като на полицаите. Тези дни военен кораб се прибира от Румъния с 46 души екипаж, които също ще бъдат изследвани.

Ген. Мутафчийски заяви, че общият случай на заразените става 611. 30 са новите заразени за денонощие, в болница са 13 от тях. 498 са били изследвани. Броят на заразените медици вече е 33.

Има 6 нови излекувани, като сред тях е и 70-годишна жена. 48 са вече излекуваните.

Не на последно място Мутафчийски отново похвали кметът на Бургас Димитър Николов и шефът на РЗИ Георги Паздеров за работата на щаба. Генералът поясни, че са добри мерките, които се вземат срещу рисковите групи – ромите по гетата се изследват масово. Полицаите и спешните медици на първа линия също бяха тествани и няма нито един заразен.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
След обхода на Поморие-тръгва Северният на Бургас
Доц. д-р Ангел Кунчев с важна визита в Бургас
КОЦ-Бургас получи най-съвременната медицинска апаратура
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.