Спорт
Николай Желязков: Федерацията по волейбол взе най-правилното решение
TразмерT

Българската федерация по волейбол (БФВ) взе най-правилното решение, предвид създалата се ситуацията. Това коментира пред вестник "Черноморски фар" треньорът на "Нефтохимик 2010" Николай Желязков. Както вече стана ясно БФВ взе решение бургаският клуб да бъде обявен преждевременно за шампион, тъй като първенството, което бе прекратено заради извъредното положение в страната, няма как да се доиграе. По този начин "Нефтохимик" спечели за четвърти пореден път титлата, превръщайки се в тотален хегемон при мъжете.

Във временното класиране преди спирането на Суперлигата бургазлии бяха на първа позиция, с актив от 53 точки, с 6 повече от преследвача "Хебър" (Пазарджик). Решението на Федерацията съвсем естествено не се понрави на пазарджиклии, които пуснаха декларация, след като стана ясно, че за сезон 2019/2020 шапион е "Нефтохимик". В нея те казват, че взетото решение не е правилно и най-справедливо би било шампионатът да се доиграе след приключване на кризата с коронавирус или годината да бъде обявена за "нулева".

„Абсурдно щеше да е да се удължи първенството, тъй като никой не знае още колко ще продължи извънредното положение. Други европейски федерации по волейбол взеха същото решение като при нас – този, който е водач във временото класиране, да бъде обявен за шампион”, каза още треньорът.

Той не е съгласен и с варианта волейболната година в България да бъде обявена за „нулева”, защото 95% от срещите в редовния сезон са се изиграли и не би било справедливо всичко постигнато от август миналата година до момента, да бъде заличено просто ей така.

Николай Желязков е категоричен, че позицията би му била такава, дори и друг отбор, който се е намирал на първо място в Сперлигата при мъжете, е бил обявен преждевременно за шампион, а не „Нефтохимик”, тъй като въпросът според него е принципен. Софиянецът не пожела да коментира декларация на пазарджиклии, а остави всеки сам да си направи изводите.

След взетото решение за край на първенството той и играчите на „нафтата”, които не са от Бургас, напуснаха своите квартити и се прибират по родните си места, тъй като към момента няма смисъл да стоят тук. Желязков се надява, че възможно най-бързо ситуацията с пандемията ще приключи и на шега заяви, че този път китайците са сътворили нещо оригинално.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бойко Борисов: Ще посрещаме Евровизия в новата бургаска Арена
Парк Арена ОЗК работи при спазване на мерките и очаква своите посетители
Футболът се завръща и дори вирусът не може да го спре
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.