Събеседник
Не очаквам нищо от никого, така не се разочаровам
TразмерT

Йоско Алипиев е собственик на фирма "Работническо дело". Неговият офис е позициониран в бургаския квартал "Победа", който обикновено не се слави с добро име. Целта обаче на 42-годишният работодател е да обърне представата за квартала и хората, които живеят в него, чрез примера, който сам дава, а и работещите при него.

- Йоско, считаш ли себе си за бяла лястовица?
 - Не! Може да звучи малко странно, но има различни хора с различни ценности. Всеки един различни неща го правят щастлив. Мен ме прави щастлив, когато погледна един човек, който има остра нужда от помощ и аз съм му помогнал - да видя очите му. Една майка дойде онзи ден. Мислех, че иска да й помагам. А тя просто искаше да ме прегърне. Насълзиха й се очите. Това е най-хубавото. Тази енергия дава сила, та ако трябва да се бориш и с целия свят.
- Злоупотребяват ли хората с тебе и добрината, която проявяваш чрез готовността си да помагаш на всеки?
 - Много хора ме питат това. Най-хубавото е, че аз не очаквам нищо от тези хора, на които помагам. Защото когато очакваш, винаги ще си разочарован – аз не очаквам нищо от никого.
- Бедността има ли етническа принадлежност?
- Не, няма. Има много хора, които  имат огромно желание за това какво да постигнат в живота си. Бедността е относително понятие. Зависи от това, кой каква цел си е поставил в живота. Защото онзи, който си е поставил за цел да има например тридесет милиона, а има само петнадесет. Той не спи по цяла нощ и си мисли колко е беден. А тук при нас, в квартала, има хора, които са щастливи, когато имат парче кашкавал на трапезата си. Всичко е въпрос на упоритост.
- Религиозен ли си?
Вярвам в доброто. Има сила, която ти връща това, което правиш.
- Квартал „Победа“ се свързва обикновено само с лоша слава – защо си тук?
- Тук съм, за да съм по-близо до хората, които работят за мен. Тези хора не са образовани. Като осигуряваме работа, за което съм благодарен и на всички фирми, с които работя, им даваме някаква сигурност. Благодарен съм и на ПП ДПС, която помага на местната общност чрез мен и други такива като мен. И по този начин мисля, че спомагаме да намаляване на престъпността
- Турчин, ром или българин е Йоско Алипиев?
- Българин!

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.