Малко Търново
Наградиха младеж от Малко Търново, върнал чанта с пари и документи
TразмерT

Младеж от Малко Търново беше напраден от ръководството на ОДМВР-Бургас заради благородна постъпка. 16-годишният Васко Рибов намерил забравена дамска чанта, в която имало пари и документи. Поздравителният адрес на десетокласникът бе връчен от връчен от началник РУ Малко Търново главен инспектор Мавер Тодоров.

В събота привечер Васил, който е най-големият в семейство с четири деца, отишъл до магазина за хляб. “На идване видях чантата. Реших, че някой може да си я е оставил. Когато се върнах обаче, видях, че е още тук”, разказва Васил Рибов. Баща му го съветва да я отнесе в полицията.

„Извадихме личната карта на жената и й се обадихме. Тя беше в Турция и я чакахме повече от час да се върне”, допълва Васил. Жената била тръгнала на пазар в южната ни съседка със семейството си. Преди да стигнат КПП-то, спрели да разгледат Малко Търново, снимали се и тогава жената забравила чантата си. Васко обаче не помислил и за миг да вземе нещо от чуждото.

Васко и семейството му дошли да живеят в Малко Търново преди две години. Всичките му братя и сестри ходят редовно на училище. Родителите работят в гората, за да издържат четирите си деца.

„Ние го учим, че трябва да е честен, да не лъже, да не краде. Дори един химикал да намери и да не е негов, той трябва да го върне. Започнахме от първи клас още с това възпитание и така си продължаваме. Както сме учени ние, така си възпитаваме и децата”, обясни майката на Васил Катя Райчева.

Доволни от Васил са и в училище. „Само хубави работи мога да кажа за него. Детето е много добро. Показва едно много добро възпитание, добро поведение, добро отношение към учителите и съответно ние по същия начин се отнасяме към него”, сподели класният ръководител на момчето Александър Андонов.

А Васил получил благодарност от цялото семейство на жената, чиято чанта намерил в събота вечерта. Сега предстои да получи още признания от училищното ръководство на празника на училището.

"Там ще бъде прочетена заповед за награждаване на участници в мероприятията, посветени на  празника на училището, след което Васил ще получи парична награда", казва Донка Цинова- директор СОУ „В.Левски" – М.Търново.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Малко Търново отбелязаха празника
Наградиха младеж от Малко Търново, върнал чанта с пари и документи
Заберново домакинства Фестивала на зелениката
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.