Любопитно
Над 16 хиляди следят нашите новини в социалните мрежи
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Над 16 000 души следят новините на най-стария бургаски всекидневник „Черноморски фар“ в социалните мрежи. 15026 са хората, харесали трите ни фейсбук страници, които са сравнително много, сравнени с останалите бургаски медии. 1037 са членовете на фейсбук групата ни „Черноморски фар – новините в развитие“, която е последната ни придобивка в желанието ни да държим аудиторията ни информирана.

„Черноморски фар“ може да се похвали с редовни читатели и коментатори, чийто интелект разбира аналитично предлаганата им информация, без да е необходимо да изпадаме до заглавия от типа „Шок, ужас, бомба!“, за да привлечем читатели.

Освен информативната част, разбирайки, че няма как да не вървим в крак с модерните технологии и все по-жадната за картина аудитория, наши репортери често пускат и клипове на живо от най-значимите събития в Бургас и региона. Допълваме картинката и с цели албуми от празниците на града, които хората харесват и споделят. Бройката на последователите ни расте  с всеки изминал ден.

Харесванията на страницата ни

И за финал ще представим и малко любопитна статистика от най-голямата ни фейсбук страница – тази с над 8000 харесвания.

Още интересна статистика

В нея 66% от потребителите са жени. Възрастовите граници също представят интересни резултати. Най-много са хората от групата между 35 и 44 години – 18% при жените и 10% при мъжете. Следват тези между 45 и 54 години – 15% при дамите и 8% при силния пол. 55-64- годишните при жените са 12%, а при мъжете 4%. Друга голяма група са в границата между 25 и 34 години – 11% при жените и 7% при мъжете. В групата 65+ попадат 6% от дамите и 3% от господата. Данните посочват, че младите не четат. Във възрастта от 18 до 24 години попадат едва 3% момичета и 2% момчета. При тези от 13 до 17 години процентите са още по-ниски.

7501 от последователите ни са от България. Останалите са разпределени между различни държави: Германия, Обединеното кралство, Испания, Гърция, Турция, САЩ, Холандия, Италия и Франция попадат сред водещите. Имаме читатели и от екзотични локации като Китай, Индия, ОАЕ, Малайзия, Перу, Йемен, Египет.

Логично най-много от хората, харесали страницата ни, са от Бургас – 4185 души. Интересни са следващите две места. София е със 785 харесвания, което говори, че доста голям процент от бургазлиите, живеещи и работещи в столицата, продължават да се информират за ставащото в града от любимия си всекидневник, макар и в онлайн вариант. Третото място е за айтозлии. 323-ма от града на орлите са харесали и следят страницата ни. Сред останалите резултати се откроява Варна с 236 харесвания. Пловдивчани също представляват интересен процент от лайковете на страницата ни – 175.

Данните за последните два месеца на сайта ни показват, че сме имали 361 967 посетители. В този период можем да се похвалим с изключителни силни дни, както през август, така и през септември. Най-натовареният ни ден откъм посещения е през отпускарския август – това е на 7-и август, когато регистрираме над 15 000 посещения за деня. Отново през август силна е и датата 20-и. Тогава сайтът прави близо 12 000 посещения. Всъщност от периода 20 август до 5 септември посещенията ни само на няколко пъти падат под 10 000 за ден. Тенденцията за септември се очертава стабилна като само на два пъти сме паднали под 3 хиляди посещения на ден.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Слънце и валежи и в началото на юни
Православната църква отбелязва паметта на Св. Емилия
На 1 юни бургаският зоопарк ще е с безплатен вход за деца
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.