Царево
На Никулден грейва елхата в Царево
TразмерT

6 декември – Никулден, е официален празник не само на Бургас, но и на Царево, затова и празничната програма, която се предвижда от Общината за деня там е многообразна и вълнуваща. По традиция тя ще започне в девет часа с празнична света литургия в църквите „Свети цар Борис Михаил“ и „Успение Богородично“. Час по-късно ще бъде и литийното шествие до пристанището, което ще завърши с традиционен водосвет там. На пристанището, където ще бъде дадено официално началото на празника на града ще, свири и духовият оркестър.

По традиция, след заупокойна молитва ще бъдат хвърлени цветя и венци в морето в памет на загиналите моряци и рибари. А след това певците и танцьорите от ансамбъл „Царево“ към Народно читалище „Георги Кондолов“ ще поднесат своя поздрав към жителите и гостите на града и ще повдигнат градуса на настроението. След тяхното изпълнение идва ред и на концерта на група „Корал“, който пак ще бъде на пристанището, а след него ще се лее вино и ще бъде раздаден рибният курбан за здраве.

Следобед общинският исторически музей дава площ на изложба, посветена на предстоящите празници - „Коледни нишки“, а работите са от детската творилница „Черкъче“.

В 17.30 на централния площад ще бъдат запалени и коледните светлини на елхата, придружени с празнична заря.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Мазутени петна се появиха в морето край Синеморец
Търси се концесионер за „Малък плаж – Лозенец“
В Царево отбелязаха Деня на Тракия при мерки за сигурност
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.