Избори 2019
Мустафа Карадайъ поиска минимум 16 000 гласа в Руен
TразмерT

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска минимум 16 000 гласа за Движението в община Руен на предстоящия евровот.

Той пристигна в общината заедно с кандидатите за евродепутати от партията, за да се включи в празненствата по случай 40 години от основаването на селищната система.

Карадайъ се здрависа с почти всеки един от множеството, дошло да види официалните гости.

„Моят молба и апел е: остана още малко до изборите, всеки един от вас да предупреди 20 свои роднини, 20 свои комшии. И в деня на изборите очаквам в община Руен изборен резултат  20x 20x20 x 2, заяви лидерът на ДПС и водач на листата на Движението за евровота.

През тази година през май мюсюлманите отбелязват свещения месец Рамазан, навършват се 30 години от майските събития през 1989 година и създаването на ДПС.

В моята държава се забранява да се провежда кампания на майчин език, заяви той. Карадайъ подчерта, че те също имат вина, за да дойдат националистите на власт, защото през 2017 година на изборите за европарламент ДОСТ отне 100 000 гласа от Движението.

„Някой хора се разболяха и ни размътиха главите, с лека ръка пуснахме 100  000 гласа в реката. По този начин дойдоха националистите на власт. Ние имаме и друга вина, че от тук присъстващите никой гласувал  за ГЕРБ, но има и такива, които гласуват за ГЕРБ. В ЕП те заедно с нашите евродепутати защитават езиковото многообразие, а тук в България забраняват нашия език“, зави Карадайъ и продължи:"Получават сила от нашия глас и правят политика против нас. Намерете начин на тези хора да им го разясните", допълни още той.

Пред множеството той представи кандидатите за евровота, като наблегна, че те са млади хора и можещи, повечето работят на основни позиции в европейските институции, сред тях са Илхан Кючук-лидер на МДПС, Петър Чобанов, Цветан Енчев, Танер Кабилов.Силно впечатление в кандидат-листата на партията правят три дами, юристът Антоанета Асенова, Севим Мусак, която през последните 5 години работи в Европейския парламент и Атидже Билле.

В края на словото си той припомни думите на почетния председател на ДПС – Ахмед Доган: „Каузата на ДПС  е твърде голяма, за да продължим да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора, на нашите деца.“

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
191 ще са секциите с машинно гласуване в Бургаска област
393 500 са бюлетините за областта
Пристигнаха бюлетините в РИК-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.