Любопитно
Можете да видите розово фламинго на Трети март в Бургас
TразмерT

Нетипичен Трети март може да посрещнете днес в Бургас, като си организирате екскурзия до Атанасовско езеро и да видите новите му гости-фламингите. Ако вече сте ходили по музеи, галерии и паметници и търсите нещо различно, това е вашето събитие днес. Малката екскурзия започва в 11 часа, като сборния пункт е кафе Уест до тенис кортовете.

Ще се качим на насипа и ще наблюдаваме ятото от 180 розови фламинги, които в момента се хранят и почиват в южното Атанасовско езеро. Въпреки, че водата е доста дълбока и птиците не могат да газят, гледката е забележителна и си заслужава.
Ние ще подготвим оптични тръби и бинокли, а вие си пригответе подходящи обувки, защото след валежите насипът ще е малко лепкав.
След наблюденията ще можете да се включите в програмата на Община Бургас и Парада с конете, който ще тръгне от Конната база, разположена наблизо и ще продължи до Морското казино.
А тези, които искат могат да продължат до Укритието за наблюдение на птици, където да гледат птици и да си направят пикник сред природата, казват от Фондация Биоразнообразие.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургаски ученици създадоха видео клип със съвети за предпазване от COVID-19
Наблюдавахме Супер Луната
Кметът Николов към медиците за празника им: Вие сте истинските герои! Поклон пред Вас!
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.