Бизнес
Моловете и фитнесите отварят врати от днес при строги мерки
TразмерT

След издадената от здравния министър Кирил Ананиев, днес се очаква да отворят врати големите търговски центрове и фитнес залите. Ще трябва обаче да се спазват строги мерки на хигиена и спазване на дистанция между хората.
В моловете ще има определени врати за вход и изход. Навсякъде ще има разлепени стикери, които посочват къде трябва да се изчаква.
В асансьорите не бива да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите ще се допускат до седем човека на разстояние от 1,5 метра между тях.
Във всички вътрешни пространства е задължително носенето на маски. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти за клиентите и спазването на нужната дистанция. Само на терасите ще може да се консумира храна. Пробването на дрехи и обувки е разрешено.
Пробните и тоалетните ще се ползват през една. При разстояние от 1,5 метра ще се осъществяват и тренировките във фитнес залите.
Всички служители ще трябва да носят предпазни шлемове или маски. Подобна е и подготовката във фитнес залите, където също ще се допуска определен брой спортуващи. За груповите занимания посетителите ще трябва да са около 10 души и да спазват дистанция близо метър и половина.


 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Северният плаж в Бургас в конкуренция с Гърция за родния турист
С търговци налагали „такса корона вирус“ ще се разправят от КЗП
Търсят се кадри за новите социални услуги
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.