Любопитно
Модна тенденция Цветни маски и пролетни принтове
TразмерT

След първия шок около извънредното положение и неистовото търсене на предпазни средства – основно маски и ръкавици, започна да се търси и естетика в кризата. Маските от памучен плат – традиционно бели, вече се шият от бургаски дизайнери, в Операта, а в Приморско има и доброволки, които са се заели с тази мисия. Започна обаче  и да се налага модна тенденция и в това предпазно средство. Поръчват се маски с пролетни принтове, такива с герои от комикси. Модерни са и черно-белите точки. За децата има и маски с мечета, зайчета и кукли. Използват се и свежи, ведри цветове.

Майсторките от Операта, които се включиха в направата на маски, продължават да са традиционалистки и шият от бял плат.

Вместо маска - спортен бъф – шал, маска, бандана, предлагат от „Зелена Странджа”. Владимир Димитров, който е основател на нестопанската организация обяви това в социалните мрежи. Този бъф е за многократна употреба, разбира се, след изпиране. Той е универсален и многофункционален, както се вижда от публикуваната снимка, на която се вижда, че може да служи за маска, шал, шапка, лента за коса и какво ли още не.  Дизайнът, както се очаква, е тематичен - „Тур Странджа" и скица на всички населени места по маршрута, като подготовка за преминаването му след отпадане на изолацията. Безплатна е доставката до адрес в Бургас, уточняват от Зелена Странджа или  пък по куриер за сметка на получателя.

В онлайн магазините се предлага още по-голямо разнообразие от десени на маски. Правят впечатление такива, които са на целувки или пък на черепи.

Цветни, пъстри или бели маски - всеки прави сам своя избор. Важното е едно – платът да е памучен и с добро качество, категорични са шивачи и потребители.  А онзи, който я носи, да не си мисли, че е панацея.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Николов към медиците за празника им: Вие сте истинските герои! Поклон пред Вас!
Спад на жертвите на COVID-19 в Европа, разхлабват мерките в няколко страни
Играчи влизат в ролята на зъл гений, за да заличат човечеството
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.