Камено
Модерен площад в Камено, нови пътища и водопроводи по селата през 2019
TразмерT

С  пълно мнозинство общинските съветници приеха Проекта за бюджета на Община Камено за 2019 година, който възлиза на  19 767 209  лева, в това число и общинските приходи в размер на 4 664 300 лева. Делегираните от държавата средства са  7 378 818 лева, а капиталовата програма е близо  9 526 573лева.

И през тази година Община Камено продължава работата по значимите инфраструктурни проекти. Предстои изграждането на водопроводи на селата Тръстиково и Трояново. През следващите месеци общинската администрация планира цялостното обновяване на площада в град Камено, ще бъде изградена сцена, нови алеи и озеленяване. Планира се и саниране на сградата на кметството. Предстои и асфалтирането на пътищата между селата Константиново и Ливада, Полски извор и Черни връх с финансиране от фонд „Солидарност“.

И през тази година няма да има такси за детските градини на територията на общината, тъй като социалната политика е приоритетна за местната власт.  

Община Камено ще продължи да инвестира в културния живот и развитието на спорта. През следващите месеци ще бъдат ремонтирани голяма част от основните помещения в Културния дом, ще бъде изграден фитнес на открито, ще бъде завършено започнатото през 2018 година тенис корт игрище, а малките футболисти ще имат нови съблекални на стадиона, съобразени с всички модерни изисквания.

Ще бъде завършена системата за видеонаблюдение в град Камено.

Ще бъде закупена и линейка за нуждите на населението.

И през настоящата година археологическите разкопки на крепостта Русокастро продължават.

Община Камено завърши изминалата 2018 година без кредити, лизинги и просрочени задължения, с висока събираемост на местните приходи.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Спират концесията за пясък от "Каята" до Винарско и Вратица
АПИ се похвали със завършеното околовръстно на Камено
Жельо Вардунски: Околовръстното на Камено вече е факт!
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.