Айтос
Мъж от Айтос – жертва на „жълтата гостенка“
TразмерT

Ина ПЕТРОВА

 

         Мъж от община Айтос е починал след туберкулоза, се разбра от бюлетина на Регионалната здравна инспекция в Бургас. От пресцентъра на ведомството уточниха, че трагичният случай касае мъж в зряла възраст – 45-49 години.

         „Нямаме починал пациент в нашето лечебно заведение“, заяви управителят на Белодробната болница в Бургас д-р Евелина Трошанова, помолена за повече детайли около случая. Оказа се, че мъжът е бил   хоспитализиран, вече с усложнения, в друго здравно заведение, където за съжаление е починал. 

         За поредни двама заболели от марсилска треска информират още от РЗИ. Кърлежи са инфектирали възрастна жена от община Руен, както и жена от община Сунгурларе (55-59 г).

         За изминалата седмица в РЗИ са регистрирани и два случая на сифилис. Заразили са се момиче и момче от Бургас. И двамата тийнейджъри са във възрастовата група 15-19 години.

         Чревните заболявания също продължават да са актуални по Южното Черноморие, макар и да сме почти в края на летния сезон. За това говорят цифрите от бюлетина: 32-ма са хванали ентероколит, петима са с ротавирусен гастроентерит, а двама са със салмонелоза. 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Земляците: Айтос ни зарежда и ни дава сили да продължим
Айтозлии в София-Доц. Евгени Йочев: Живеем с красив спомен, който никой не може да ни отнеме
Айтозлии в София!Проф. Коста Костов:Българинът е от там, откъдето е баща му - моят е айтозлия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.