Средец
Масово веселие на празника на Средец
TразмерT

Златен дъжд под формата на заря се изсипа над града и жителите му

 

Невероятен празник отбеляза Средец. Малко и голямо се весели на площада в центъра на града, танцува, пя, забавлява се и забрави за грижи.

Кулминацията на тържествата бе концерта, който започна в 19 часа. Честта да го открият се падна най-малките певчески и танцови детски формации-гордост на общината. На сцената излязоха последователно ТГ „Странджанско венче“ - лауреати от конкурс в Охрид, след тях аплодисменти заслужено получиха ТФГ „Пъстроцветки“, лауреати от същия конкурс и Детско юношеска формация „Искрици“.

По традиция прозвуча и странджанския химн -“Ясен месец веч изгрява“.

Жителите на Средец бяха поздравени от сцената от кмета на общината инж. Иван Жабов, който заяви, че традицията, настоящето се преплитат и дават надежда за бъдещето. Подчерта, че точно хората са най-голямото богатство на общината.

Общината може да се похвали с нови три спечелени проекта по трансгранично сътрудничество-за обновяване на читалището в Дебелт, за ремонт на бившия Дом на народната армия и реконструкция на пътя от Голямо Буково до Манастира в селото.

През последната година общинския център, както и населените места се радват на обновена инфраструктура, ремонтирани са основни пътни отсечки в града.

Градусът на настроението вдигнаха Тони Димитрова, Ева Найденова, Росен Сеновски и Миро Станчев. Близо час певците забавляваха публиката, след което на сцената се качи Николина Чакардъкова с Неврокопския ансамбъл. Хора се извиха на площада. Хората поведе кметът Иван Жабов, като на тях се хванаха малки и големи.

Златен дъжд под формата на заря озари небето и се изсипа над празнуващите в края на концерта.

По случай празника жителите бяха поздравени от премиера Бойко Борисов, кметове на общини. Гости бе делегация от турския град Визе и народния представител от ГЕРБ Галя Желязкова.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Средец сформираха комисия срещу COVID-19
Тарикати от Средец се изхитриха и влизат по черни пътища в Бургас
Община Средец: Местните данъци и такси се плащат само в кметствата на селата
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.