Любопитно
Малкият Боян даде нов живот на „Черноморски фар”
TразмерT

Дона МИТЕВА

Боян Иванов от Втори „А“ клас на бургаското училище „Св. Климент Охридски”, с класен ръководител Силва Добрева, показа невероятна креативност, която усмихна много хора. Той изработи, с помощта на родителите си, костюм от вестник „Черноморски фар”. Направата на екокостюма, реклама на стогодишното издание, бе по повод 22 април – Деня на Земята. Посланието, което малкият Боян написа под снимката бе: „Хартиеният Чарли Чаплин моли: пазете горите!”.

Боян е с екологично мислене – природолюбител и природозащитник от много малък. Впечатли  се когато разбра, че се унищожават дървета, за да се направи хартия. Затова реши да даде втори живот на няколко броя от вестник „Черноморски фар”, разказаха родителите на Боян, който се превърна в един малък Чарли Чаплин. Така той отговори на предизвикателството на класната, което бе „Да си направим екокостюм, посветен на Световния ден на Земята".

„От началото на годината работим в занимания по интереси в класа. „Природата на моя роден край” – така се казва групата, в която е Боян. Конкретно това занимание бе свързано с предстоящия Ден на Земята. Задачата - да се направи костюм от нестандартни материали”, разказа класната ръководителка Силва Добрева.

„Изключително впечатляващо е това, което направи Боян. Наистина снимката, която публикуваха, донесе много настроение и позитивни коментари на хората, които я видяха. Аз си позволих да я пусна като поздрав на моите колеги – директорите на училищата в областта”, коментира директорката на училище „Св. Климент Охридски” Юлия Пенева.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Скромно начало бележи почитта към светите братя в Бургас
Очаква ни слънчев ден с леки превалявания
Абитуриентка сбъдна мечтата си във време на пандемия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.