Местни избори - 2019
Лефтеров: „Нагласена атака, за да ни изкара от изборите в Несебър“
TразмерT

"Нагласената атака цели да ни изкара от изборите в Несебър“. Това твърди Константин Лефтеров от „Движение 21, който говори единствено пред репортер на "Черноморски фар" за акцията в морския град. Той допълва, че от офиса му са прибрани документи, които са много стари. „Каквато и експертиза да се направи – ще се види, че това са данни отпреди десет години. Документите  са от 2007 година до 2011-а“, подчертава той.

Броени дни преди вота ЦИК даде разрешение за задържане като обвиняем по досъдебно производство на кандидата за кмет на Несебър Николай Димитров. Наред с него Прокуратурата има зелена светлина да задържи  и  Константин Лефтеров.

„Нормално е да има човек база данни, всеки има документи, но те нямат никаква стойност“, коментира Лефтеров. По негови думи службите са направили претърсване без каквито и да било обяснения. Претърсен е апартаментът, където живее и другият в Несебър и двата му автомобила. Държан е на крак от осем часа до три часа. Той подчерта, че служителите на реда са се държали любезно.

„Семейството ми е много стресирано, жена ми е на хапчета, детето ми е разстроено – плаче, родителите ми – също“, категоричен е Лефтеров и допълва, че и хората от листата на „Движение 21“ са стресирани, изплашени.

„Нито сме давали пари, нито сме се занимавали с някои.  „Движение 21 никога не се е занимавало и не се занимава с изборна търговия. Ние не сме престъпници. Аз лично от четири дни не мога да спя, не знам какво може още да се случи“, категоричен е Лефтеров. Притеснява го липсата на информация. Не може и да предвиди какъв ще е изходът. Въпреки това призовава хората да гласуват за „Движение 21“.

Случващото се той си обяснява с това, че са попречили на опоненти в изборите – чиста  предизборна атака. „Целта е да ни изкарат от кампанията. Явно хората ни харесват и щеше да имаме много сериозно участие в предстоящите избори“, смята водача на листата на „Движение 21“ Лефтеров. По негови думи несебърлии не са очаквали такива събития, дори и предварително са чували слухове, че ще се случи някаква атака, но не са очаквали, че ще  се стигне чак до такива ексцесии.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.