Избори 2019
Кристиан Вигенин: БСП е единствената партия, която не се продаде на ГЕРБ
TразмерT

Кандидатът за евродепутат от БСП Крум Дончев поздрави бургазлии и трите автобуса със симпатизанти, дошли от Ямбол на митинга край морето. На него присъстваха заедно с водачът на листата Елена Йончева и част от ръководството на партията, областното и общинското ръководства на БСП от двата града. Дончев  подчерта пред публиката: „Тук сред вас се чувствам в един истински български град, изпълнен с енергия. Работихме активно, съставихме нашата платформа, която е взаимствана от тази на европейските социалисти. Искаме да работим за младите”, подчерта той и призова симпатизантите да гласуват, за да променят България.

Момчил Неков, който вече има един мандат в Евопарламента каза пред множеството:  „ Има три области, в които ЕС няма никакви правомощия и това са  здравеопазване, образование и социални въпроси. Нека си дадем сметка не са ли това болните въпроси на България – болниците,  образованието, и ниския стандарт на живот”.  Той говори за също за свършеното от него в ЕП срещу двойния стандарт при храните. „Ние не сме второ качество граждани. Ако ние сме си свършили работата на европейско равнище и постигнахме успеха на Директивата срещу двойните стандарти, за да го усетим всички в България, то трябва да бъде въведено в българското законодателство. За да стане максимално бързо зависи от компетентността на българските власти - да защитят нашия интерес”, каза Неков. Той призова да не се вярва на това, че зависи всичко от Брюксел.”На 26 май да покажем първи тур на предсрочни парламентарни избори, защото БСП е единствената алтернатива, всички други са се коалирали с ГЕРБ”, допълни кандидатът за евродепутат.

Заместник председателят на националния предизборен щаб Кристиан Вигенин каза пред насъбралите се: „Убеден съм, че имате най-малко 18 причини да гласувате за „БСП за България”, какъвто е номерът ни в интегралната бюлетина. Нека кажа три от тях: първо, БСП е единствената партия, която не се продаде на ГЕРБ. Второ, ние сме единствените, които имаме ясна идея какво искаме да постигнем в ЕП – заедно с партията на европейските социалисти нашите евродепутати ще направят Европейския съюз за хората, а не за големите корпорации, бизнеса и парите. Имаме и нашата визия за България. И трето БСП е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ в тези години”.  Той призова присъстващите да не разпиляват гласовете си на 26, а да гласуват с номер 18 за едно ново бъдеще за България.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
191 ще са секциите с машинно гласуване в Бургаска област
393 500 са бюлетините за областта
Пристигнаха бюлетините в РИК-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.