Регион
КПП-та на входовете и изходите на областните градове ще следят движението
TразмерT

КПП-та на полицията ще бъдат обособени на входовете и изходите на всички областни градове. Това гласи новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Затягането на мерките е във връзка с разпространението на заразата от коронавирус и явно недаващите резултат досегашни мерки.

„Органите на МВР ще организират контрол чрез КПП-тата на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка за целта на пътуването на гражданите“, обясни Ананиев.

През пропускателните пунктове ще се пропускат лица в случай на неотложно пътуване по работа, здравословини причини, или завръщане на собствен настоящ адрес, дом или постоянен адрес.

„Това ще се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ, или документ за самоличност“, каза още Ананиев.

Стана ясно, че ще има гратисен период до понеделник-вторник за взимането на служебна бележка от работодател, ако не могат хората да се снабдят с нея днес.

По време на брифинга имаше зададен журналистически въпрос относно вили, къщи по морето и така нататък и дали ще трябва хора от областните градове да вадят декларации за това. Отговорът обаче бе, че това било несериозно да се пита дори. Така и не става ясно ще могат ли хората от областните градове да напускат градовете извън гореизброените причини.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Без върба на Цветница
Празникът на Руен тази година под въпрос
Буря е докарала мазута в Синеморец, изхвърлен от кораб в открито море
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.