Любопитно
Коронавирусът роди нов Фейсбук герой – забраняващият излизане ген. Мутафчийски
TразмерT

Мрежата е заливана постоянно от нови и нови смешки с него

 

Георги РУСИНОВ

 

Една от традиционните черти на българина е чувството за хумор. Това изглежда е неизбежно и в тежки времена, каквито са в момента. В България от две седмици е въведено извънредно положение заради пандемията в световен мащаб от коронавируса. Една от първите мерки на правителството и сформирания национален кризисен щаб бе да посъветва българите да си стоят вкъщи.

Генерал Венцислав Мутафчийски, който е шеф на кризисния щаб повтаря почти всеки ден от телевизионния екран как това трябва да се спазва. Тези му призиви и държанието му в отговори на журналистически въпроси явно се харесаха на българина. Генерал Мутафчийски моментално се превърна в любим Фейсбук герой. В така наречените мемета – снимки пресъздаващи комични сюжети, генералът е безспорен фаворит през последните две седмици. А темите на шегите са всякакви.

Почти никой не е подминат – от известни личности до обикновени ситуации. Мотивите са едни и същи. Някой задава въпрос, обикновено свързан с излизане, а генералът отговаря „Да не излиза“. Пример: Веско Маринов пита: „Генерале, може ли да изляза?“, генералът отговаря: „Не, потен си, ще настинеш. После ще кажеш, че имаш коронавирус“.

От по-затегнатите мерки, в които ще ни трябват и служебни бележки за пътуване по работа до областните градове се родиха и други смешки. Мъж пита: „Мога ли да отида до любовницата си?“, генералът отговаря: „Само със служебна бележка от жена ти“.

Често осмивани са и българските футболисти. Вратарят Ники Михайлов например предизвика огромен интерес в мрежата. В една от шегаджийските снимки той казва: „Генерале, боли ме главата. Дали не хванах вируса?“. „Не вярвам, Ники. Ти и една топка не можеш да хванеш, та камоли вирус“, безпардонен е генерала.

Манията по Мутафчийски е наистина невиждана и дори надскочи родните ни звезди и ситуации и забърка и други сюжети – мускетарите, които могат да излизат само по един, „Междузвездни войни“ и други също се радват на огромни реакции от потребителите в социалната мрежа.

Генералът не винаги е лош и поощрява правилни мерки в някои от шегите с него. Така например на картинка с известния македонски певец Володя Стоянов, който пее „Назад, назад, моме Калино“, Мутафчийски приветства това с „Правилно“.

Едно е сигурно. За разлика от последното такова избухване във Фейсбук на родния гений, което бе насочено срещу военния министър Красимир Каракачанов и колажите с торбичката „Билла“ и където се наблюдаваше злорадство по негов адрес, то при генерала впечатление прави, че продуктите на родните шегобийци са по-скоро наистина за забавление и не таят лоши чувства към него.

Самият той заяви пред Нова ТВ преди дни, че за кратко време е станал много популярен. Той сподели, че славата го дразни и допълни, че много се забавлява на футболните колажи с него в социалните мрежи.

„Дразни ме тази слава, защото не съм я искал. Тежи ми тази слава и не съм доволен, но ако мога да помогна, ще го направя. Колажите с футболисти са ми най-забавни, защото аз не гледам футбол. На един колаж един известен футболист казва: „Сега какво ще правя като не мога да играя футбол“, а аз му казвам: „Ами ти пък кога си могъл да играеш“. Хванат е от автора моят стил. Много се забавлявам с тях“, обясни генералът.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Скромно начало бележи почитта към светите братя в Бургас
Очаква ни слънчев ден с леки превалявания
Абитуриентка сбъдна мечтата си във време на пандемия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.