Бургас
Комисии подкрепиха изграждането на „легнал полицай“ в Изгрев
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Две комисии подкрепиха докладната на Боян Дяков от НФСБ за поставяне на „легнал полицай“ в Изгрев. Става въпрос за района на „Кауфланд“. Между магазина и търговските къщи отсреща имало голям пътникопоток и въпреки наличието на един „легнал полицай“, шофьори пак масово засилвали скоростта, което било предпоставка за инциденти. В заседанията през изминалия месец февруари бе решено докладната да се изпрати за становище от специализираната комисия по безопасност на движението.

То вече е факт. В заседанието на Комисията по устройство на територията председателят на ведомствената комисия Иван Гюев обясни, че са излезли с отрицателно становище.

„Няма регистрирани от КАТ-Бургас пътнотранспортни произшествия в района, а това е водещото при искане за поставяне на неравности. Може да е имало леки произшествия, в които шофьорите се разбират помежду си“, заяви той и добави, че също така на разстояние от 200 метра имало други „легнали полицаи“.

Владимир Павлов припомни на колегите си, че Транспортната комисия е подкрепила единодушно докладната. Красимира Маркович заяви, че и тя ще го направи.

Колегата на Дяков от НФСБ Милен Ненчев също се изказа по темата.

„При цялото ми уважение към г-н Гюлев, но изказването, че имало други „легнали полицаи“ на 200 метра от мястото, не е сериозно. Не бива да се подценяват и инцидентите, които се решават между шофьорите. Освен това към настоящия момент се прави ремонт на тази улица и няма да е необходима кой знае каква разлика“, каза той.

„Мисля, че един символичен разход за легнал полицаи не е проблем. Този район ще се развива тепърва и ще са необходими дори повече мерки за сигурност“, продължи Ненчев.

Иван Гюлев държеше да поясни, че ведомствената комисия е взела отрицателното становище, а не той.

Комисията по устройство на територията също подкрепи докладната на Дяков.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Протестиращи се събраха пред Община Бургас срещу мерките на извънредното положение
Бургаските свещеници излизат с предпазни шлемове пред миряните за Цветница и Великден
Ученици от Търговската с послание към лекарите в УМБАЛ-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.