Бургас
Коментират дигитализацията и предизвикателствата пред пазара на труда
TразмерT

КНСБ – Бургас организира днес лекции от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0, които се провеждат в Университет "Проф. д-р Асен Златаров", аулата на Медицински факлутет. Лектори са: Бисер Петков – министър на МТСП, Петър Николов – зам. министър на образованието и науката;  Пламен Димитров –Президент на КНСБ; проф.Магдалена Миткова – ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” и доц. д-р Лиляна Вълчева –председател на НБС „ВОН” КНСБ.

Това са поредните  лекции от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0. Първата се проведе през 2018 година в СУ „Св. Климент Охридски“. В нея участваха министрите на труда Бисер Петков и на образованието Красимир Вълчев. Целта на тези лекции е да бъдат обсъдени предизвикателствата, които поставя дигитализацията пред пазара на труда. Цели професии изчезват и се появяват нови. В същото време всички млади хора преживяват прехода от студентската скамейка до работното си място. Този преход може да се бъде фатален на фона на бързо променящите се технологии, които са на път да изместят човека в някои сфери на пазара на труда.Това са част от темите, които ще бъдат обсъдени на лекциите.

Участници в MASTRCLASS WORK 4.0 ще бъдат студенти, университетски преподаватели, представители на синдикални и работодателски организации, неправителствени организации и граждани.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургас се включва в платформа за връщане на българи от чужбина
Димитър Николов за казуса „Хеликон“: Теренът и сградата са изцяло частна собственост, а Община Бургас не притежава дори и милиметър от тях
Контрольорка държа за заложници пътници в автобус рано сутринта
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.