Несебър
КНСБ изнесе лекция пред ученици в Слънчев бряг
TразмерT

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) в партньорство с Министерството на образованието и науката провежда  образователната кампания за ученици „Моето първо работно място”. В рамките на тази кампания Господинка Василева – общински координатор на синдиката за Несебър, изнесе лекции пред зрелостниците от  ПГ по туризъм „Иван Вазов“ - Слънчев бряг.

Срещи бяха проведени с двете паралелки, завършващи 12 клас, с профили готварство и хотелиерство, като темите, които се разискваха бяха  две: „За първи път на работа – права и задължения“ и „Синдикати – функции и роля“.

Чрез запознаването на зрелостниците с основните трудови, социални и осигурителни права, националната кампания има за основни цели да подпомогне: -развитието на гражданското самосъзнание на завършващите средните училища; -прехода от училище към пазара на труда, успешната адаптация на младежите в  трудова среда; -мерките срещу разрастването на сивата икономика; -кариерното развитие на учениците ; -достойното представяне на завършеното училище.

По време на срещата дванадесетокласниците споделиха своите впечатления от първото си работно място, като част от тях разказаха, че основните проблеми, с които са се сблъскали, са в неспазване на договореностите за размера на трудовото им възнаграждение.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Коронавирусът достигна и до Несебър
В Община Несебър временно отмениха таксите за детските градини и ясли
Три села в Несебърско-подложени на щателна дезинфекция
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.