Созопол
Кметове и съветници от БСП и МИР в Созопол приети с бурни аплодисменти
TразмерT

Силвия ШАТЪРОВА

 

Кметовете и общинските съветници от БСП и МИР бяха приети с бурни аплодисменти в залата за първото заседание на новия Общински съвет в Созопол, предаде репортер на "Черноморски фар". Преди минути те положиха клетва пред областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. Новоизбраният кмет Тихомир Янакиев от БСП бе развълнуван.

„Осъзнавам, че доверието, което ми давате носи след себе си голяма отговорност. Обещавам едно, че ще оправдая тази отговорност. Искам да кажа, че изборите приключиха на 3 ноември. От тук нататък аз съм кмет на всички жители на Община Созопол“, кратък и емоционален бе той.

Заседанието до избор на председател на Общински съвет по традиция ще води най-възрастният общински съветник. Това е Катя Стоянова. Предложението обаче е само едно и това е на общинския съветник от МИР Георги Пинелов. Останалите партии не предложиха свои кандидати.

Панайот Рейзи ще играе твърда опозиция като единствен гласува „против“ още при избора на комисия, която да ръководи избирането на новия председател на местния парламент.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Община Созопол подобрява пътната инфраструктура в селата
Вижте как заседава днес Общинският съвет в Созопол
Общинският съвет в Созопол ще проведе редовно заседание при засилени мерки за превенция
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.