Айтос
Кметът Васил Едрев:Община Айтос е готова за зимата
TразмерT

- Г-н Едрев, месец декември напомни, че зимата предстои. В айтоски села вече заваля първият сняг. Каква е зимната подготвеност на Община Айтос?

- Считам, че Община Айтос е подготвена да посрещне зимата. Сключен е договорът с фирмата, която ще извършва снегопочистването и ще поддържа общинската пътна мрежа при зимни условия. Извършена е проверка за готовността на техниката на фирмата- изпълнител. Проверката показа, че фирмата има необходимите запаси от инертни материали за третиране на пътищата при необходимост. Всички учебни и детски заведения са заредени с гориво, достатъчно за зимния период. Превозът на децата от селата е осигурен.

По отношение на транспортирането им ще реагираме според ситуацията. Магазинната мрежа е заредена със стоки от първа необходимост. Това се отнася най-вече за 16-те населени места на общината. Актуализиран е списъкът на хората на хемодиализа, които на наша територия в момента са 13.

- Вие ръководите Общинския щаб, който привежда в действие плана за защита при бедствия. Каква е готовността на Щаба?

- Общинският щаб, който привежда в действие плана за защита при бедствия, също е актуализиран като състав. Всеки член на Щаба е запознат с функционалните си задължения. Имаме пълна готовност за приемане и настаняване на закъсали по пътищата водачи и пътници при влошена зимна обстановка. Имаме добра организация и координация на действията на всички служби и кметовете по места.

- Традиционно, проблем за община Айтос са снегонавяванията?

- Община Айтос е доказала в годините, че се справя успешно при трудни зимни условия. Готови сме за зимата, но както всяка година, и сега си пожелаваме - да няма аварии на ВиК- и елмрежата. Да, при нас проблемът е силният вятър. При лоши атмосферни условия се е налагало да чистим по няколко пъти едни и същи пътища до селата. Знаете, че имаше години, в които се е налагало да носим на хората в селата хляб и да извеждаме родилки с тежки верижни машини. Така че - и тежка да е зимата - няма да ни изненада! Лично аз се надявам на един по-спокоен зимен сезон, с много сняг за децата и по-малко проблеми по пътищата.

НП

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Васил Едрев: Нека стартираме заедно кампанията „Купи и дари“ във всеки магазин
Кадрови проблем в Айтос, трима напускат болницата
Айтозлия оглавява новия Национален експертен щаб за коронавируса
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.