Средец
Кметът на Средец Иван Жабов и общинските съветници положиха клетва
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

Новоизбраният стар кмет на община Средец инж. Иван Жабов от ГЕРБ и общинските съветници положиха клетва пред зам.-областния управител на Бургас Владимир Крумов. Той ги призова да се вслушват ежедневно в жителите на общината, защото те са техния коректив и двигател.

Жабов ще управлява за трети пореден мандат, след като на 3 ноември успя да спечели изборите в община Средец след инфарктен балотаж.

„Изборите приключиха, резултатите от тях са ясни. Битката бе доста оспорвана, но победата е безапелационна. Жителите на град Средец и съставните населени места в общината показаха със своя глас, че изминатият осемгодишен път е правилният. Призовавам ви в общинския съвет да загърбите своите политически пристрастия и да водите дебати в името на разумните решения, защото община Средец е на всички нейни жители, те нямат партийни цветове. Благодаря на съгражданите си за гласуваното доверие и ги уверявам, че няма да губя нито миг, за да реализирам очакванията им”, заяви след положената клетва кметът Жабов.

По традиция първото заседание бе открито от най-възрастния общински съветник, който в сегашния местен парламент на Средец е Иван Кичев от БСП. Именно той бе един от участниците на местните избори тази година, опитвайки се да заеме мястото на Иван Жабов.

Иван Кичев откри първата общинска сесия за мандат 2019-2023

С изказването си от трибуната Кичев показа, че предстоят интересни общински сесии, като не пропусна възможността да хвърли обвинения към кмета на Средец. Една от закачките на опозиционера бе по повод изказване на инж. Жабов пред вестник „Черноморски фар” миналата седмица, че на следващите местни избори неговите опоненти ще са на по 100 години.

„Простата аритметика сочи, че сега съм на 96 години. Пожелавам на всички ви да достигнете тази възраст. Поздравявам всички общински съветници, както и Вас, г-н кмете. Искрено Ви завиждам, че за 8 години сте успели да направите толкова много контакти и приятелства и в ромската махала на града, а и извън територията на община Средец, особено в региона на Сливен и квартал „Горно Езерово”.

В заключение Иван Кичев заяви от името на опозиционната група, че много стриктно ще следят за следизборни репресии и неправомерни уволнения и ако се наложи ще уведомят всички съответни институции и дори премира Бойко Борисов.

За председател на общинския съвет бе избран Динко Цъцаров от ГЕРБ. На тайно гласуване общинските съветници можеха да избират между него и Йона Чобанова от БСП. В крайна сметка с 10:7 гласа Цъцаров спечели вота.

Динко Цъцърав отново ще е председател на общинския съвет в Средец

„Искам да ви призова да не разпиляваме енергията си в излишни спорове, да загърбим различията си и да създадем един градивен общински съвет, работещ в името на общината, защото хората затова са ни избрали”, заяви той.

Цъцаров бе избран и за председател на комисията от пет души, които в 7-дневен срок трябва да изготвят правилника, по който да работят общинските съветници в Средец.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Средец сформираха комисия срещу COVID-19
Тарикати от Средец се изхитриха и влизат по черни пътища в Бургас
Община Средец: Местните данъци и такси се плащат само в кметствата на селата
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.