Карнобат
Кметът на Карнобат защити решението за пръскането със самолет над града
TразмерT

Кметът на Община Карнобат Георги Димитров даде обяснение за пръскането против коронавирус със самолет на територията над града. 

"Скъпи съграждани, ще отговоря на вашите въпроси и коментари, относно дезинфекцията от въздух, която извършихме в Карнобат с думите на проф. д-р Мутафчийски: „Епидемията върви с небивала ярост в Западна Европа. Развитието в Италия ни подтикна да бъдем бързи, да изглеждаме дори прекомерни в мерките си. Ние сме готови да носим тази отговорност пред обществото”. И аз, в качеството си на кмет на община Карнобат, съм длъжен да предприема всички мерки, които биха предпазили жителите на община Карнобат.
Три последователни дни дезинфекцирахме улици,паркове, градинки, площадки, обществени пространства. Пръскахме с препоръчаните дезинфектанти в сгради, дворни пространства.
Единственият начин, за да достигнем до всяка точка от Карнобат бе именно от въздух. Използваният препарат има Вирусоцидно, Бактерицидно, Фунгицидно, Микобактерицидно действие. Подходящ е за всички видове повърхности и предмети. Не е опасен за хора, насекоми, растения и животни. За пръскането сме информирали областния управител и РЗИ.
Преди Националния щаб, на местно ниво наложихме забрана за посещения на обществени места – паркове, детски и спортни площадки…
В условия на извънредно положение всеки Кмет, като Началник на общинския кризисен щаб, с подкрепата на неговите членове взема ключови решения - как да действа на местно ниво. Прави това, което е според възможностите и силите му. Едни дезинфекцират с гръбни пръскачки, други с пикапи…Ние извършихме дезинфекцията от въздух, защото имаме подкрепата на местната общност- в лицето на земеделските производители, бизнеса.
Ще завърша с думите на президента Радев:”Никоя битка не е спечелена със страх, а с действия”.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Карнобат започна дарителска кампания за бъдещето отделение за пациенти с „коронавирус“
Превръщат старото „Родилно“ в Карнобат в място за пациенти със съмнение за „коронавирус“
Жената от Карнобат с коронавирус е пред изписване от болницата
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.