Айтос
Кметът на Айтос Васил Едрев:Проектът за ремонт на улиците ще приключи в края на месец октомври
TразмерT

 

Съветниците питат - кметът отговаря

Традиционно, в края на всяко редовно заседание на Общинския съвет в Айтос, съветниците задават въпроси, а кметът отговаря. На юлското заседание, кметът Васил Едрев отговори на въпроси на общинския съветник Андрей Андреев, по които коментарите в местната общност са многопластови: Кога се очаква да бъдат завършени ремонтите на уличните и тротоарните настилки в Айтос и какво се прави за придвижването на хората с двигателни проблеми по време на ремонтите?

 

Според договора, подписан с фирмата изпълнител - ДЗЗД „Стройстийл" - град Пазарджик, спечелила обществената поръчка за изпълнител на проект „Реконструкция и рехабилитация уличната мрежа в община Айтос", „срокът за изпълнение на строително-монтажните работи и съпътстващи дейности е 360 календарни дни", т.е. една година. Всеки гражданин може да се информира по-подробно, да се запознае с фирмата и да види договора, който е публикуван на официалния сайт на Община Айтос - aytos.bg.

С ръководството на фирмата имаме ежеседмични разговори и срещи. Имам уверението, че ремонтът на улиците в града ще приключи в края на месец октомври тази година. Служители от администрацията са провели лично разговори с хората с двигателни проблеми, живеещи на улиците в ремонт. Взети са предварителни мерки и е осигурен достъп за придвижването им. Предложени са резервни варианти, които хората с двигателни увреждания могат да ползват. Там, където е било необходимо, сме направили допълнителни ремонти, за да  създадем достъпна среда.

Прави впечатление, че започнаха спекулации с качеството на изпълнение на уличните и тротоарни ремонти. Не желая да коментирам в детайли, ще кажа само, че не е коректно, на срещи с гражданите да се говори за некачествено изпълнение. Контрол върху ремонтните дейности от страна на Общинската администрация се осъществява ежедневно от Дирекция „ТСУС". Да, има пропуски, безспорно, на всяка среща тези пропуски се поставят на вниманието на изпълнителя. На 25 юли беше направен обход по цялата дължина на улица „Станционна". Открити са 168 „хлопащи" плочки, които ще бъдат отремонтирани. Така че контролът е добър и проектът ще бъде изпълнен качествено.

Следващата седмица улица „Станционна" ще бъде почистена и ще бъде завършена, с акт 15. Ще бъде положена асфалтовата настилка и там ремонтът приключва. Ще продължат ремонтите на другите улици. Да, улиците „Станционна", „Васил Левски" и „Паскал Янакиев" са основни артерии, които създават затруднение за движението на МПС, защото там е автомобилният поток и там е движението на междуградския транспорт. Но още месец ще трябва да потърпим. Имайки уверението на фирмите, че ще приключат в срок, убеден съм, че ще имаме нови и качествени улични и тротоарни настилки.

Ремонтите ще приключат в рамките на два-три месеца. След това ще започнат нови, но по други улици.

НП

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Айтозлия оглавява новия Национален експертен щаб за коронавируса
Общински съвет - Айтос ще заседава на закрито
Шест хана, 150 дюкяна и воденици е имал Айтос
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.