Поморие
Кметът Иван Алексиев: Няма място за паника
TразмерT

Ще изпълним всички предписани мерки от Министерството на здравеопазването и Националния кризисен щаб за противодействие на разпространението на коронавируса. Няма място за паника. Нужно е отговорно отношение от всеки един човек. Това каза кметът Иван Алексиев по време на днешното заседание на Общинския кризисен щаб.

Освен отлагането на всички културни и спортни мероприятия на територията на общината, започва ежедневна дезинфекция на обществените сгради и спирките на градския транспорт. Предстои среща с транспортните фирми за предприемане на действия за дезинфекция на автобусите, дръжките и ръкохватките в тях.

Със заповед на Министъра на образованието се преустановява провеждането на ученически състезания и олимпиади, организирани изяви и мероприятия до второ нареждане.

Община Поморие ще осигури дистанционни термометри за училищата, детските градини и обществените сгради. Остава засиленият филтър и дезинфекция в детските градини и ясли на територията на общината.

Ще бъде издадена заповед до всички директори на детски градини и училища за осигуряване на консумативи за лична хигиена - сапуни и дезинфектанти.

„Най-големия филтър за училищата и детските градини е семейството и отговорността на всеки родител да не допуска изпращане на болно дете в учебните и детски заведения. Призовавам родителите за отговорно поведение“, каза д-р Петкова, която участва в общинския кризисен щаб като представител на общопрактикуващите лекари

По-рано днес кметът Иван Алексиев участва и в заседанието на Областния щаб за ограничаване разпространението на коронавирус. По мнение на експертите в щаба превантивните мерки, които страната ни взима са едни от най-строгите прилагани до момента. Въпреки това най-голяма превенция е свързана с поведението на всеки един човек. Медиците призовават за високо ниво на хигиена и избягване на масови мероприятия, преустановяване на пътуванията към епидемиологични зони, засилване на имунологичната защита, консултирана с личните лекари.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ротари клуб Бургас дариха защитни маски за жителите на две поморийски села
Поморийски села се уреждат с ремонти на улици
Продължава дезинфекцията на улици и обществени места в община Поморие
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.