Любопитно
Кметът Димитър Николов наметна готварската престилка на Фестивала на рибата и виното
TразмерT

Вчера започна Фестивалът на рибата и виното в Бургас. Кметът на Община Бургас Димитър Николов показа отново кулинарните си умения, като наметна престилката и се включи в приготвянето на рибата.

Фестивалът продължава до неделя. Морски заведения и готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси на живо пред посетителите.

Селектирани винарски изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

Към богатата програма ще се включат известни артисти и бургазлии.

Специално за фестивала в Бургас пристигна актьорът Васил Банов, който играе във филмите „Корави старчета“ и „Летовници“. Първата лента бе прожектирана вчера, а другата ще е тази вечер. Специален гост на фестивала е и режисьорът им Ивайло Пенчев.

Днес кулинарни умения ще демонстрират актьорът Васил Банов, който ще сготви любимата си морска рецепта. Другата голяма изненада сред специалните гости за деня е Златка Димитрова - фотомодел, риалити звезда и съосновател на НПО „Бялата лястовица“. Тя ще покаже, че дори плеймейтките могат да бъдат добри кулинари и ще приготви на живо нейна любима рибна рецепта.

Изненадите не свършват до тук – на 15 септември, неделя популярният актьор Юрий Ангелов ще гостува на фестивала и ще сготви за посетителите специална рибена чорба от Варвара.

Това е и денят, в който ще се проведе конкурсът за „Най-добра рибена чорба на Бургас“. В него могат да участват заведения от града, които да покажат, че знаят най-добрата рецепта за рибена чорба и могат да я приготвят най-добре от всички.

Победителят ще получи специален приз, който ще може да окачи в заведението си и през следващата година ще гарантира, че именно там се предлага най-добрата рибена чорба в Бургас.

Заведенията, които искат да се включат, трябва да  сготвят и донесат специалитета на 15 септември 2019 (неделя) в 12 часа на Фестивала на рибата и виното. 

И понеже рибните специалитети си пасват най-добре с хубаво вино, сомелиерът Йордан Русев ще ни разкаже как да съчетаем умело подходящото вино с рибните ястия.

В програмата има още много забавления за деца, игри, винен тест за напреднали, състезания по най-бързо чистене на риба и други кулинарни умения и морски игри за цялото семейство.

Всяка фестивална вечер ще приключва с кино прожекция и концерти на живо на групите Силует, Обратен ефект, P.I.F., Miry (Мирян Костадинов), Тоника СВ и  Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 11 до 22:30 всеки ден.

 

Входът е свободен!

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Цъфнала слива докара пролетта в Меден рудник
Съвременната Баба Марта: Правенето на мартеници е терапия
Днес е Месни заговезни, от утре се пости
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.