Бургас
Кметът Димитър Николов към бургазлии:Не се настройвайте срещу пристигащите наши сънародници
TразмерT

На всички ще им бъдат взети проби за успокоение на обществото

Усещам масовото притеснение в Бургас, заради кацането на самолета от Лондон тази вечер на летището, написа преди минути в профила си във фейсбук кметът Димитър Николов.
„Но скъпи бургазлии, законът си е закон! Въздушните и сухопътните граници не са затворени за наши сънародници! И нито кмет, нито МВР, нито правителство може да спре кацането на самолет.
Благодаря на всички вас, които спазвате правилата, но тези правила ще важат и за пътниците, които пристигат.
Контролът ще е много стриктен! На всички пристигащи тази вечер ще бъде измерена температурата, ще попълнят декларации и ще влязат в базата данни за лица под задължителна карантина!

Разговарях с д- р Паздеров - на всички пътници с адресна регистрация в Община Бургас още утре ще им бъдат взети проби по домовете за коронавирус. За успокоение на всички!

И моля ви, не се настройвате срещу нашите сънародници, които идват от чужбина! И тях ги чакат близки, и те са стресирани, и те ще спазват изискванията, както вас! С тази разлика, че те ще подлежат на ежедневен контрол от властите. Но те не са престъпници! Те са бургазлии, и българи, които искат да се приберат у дома.

Припомняме че тази вечер в 22 часа с полет от Лутън на летище Бургас се прибират 150 наши сънароднци, те ще преминат през затегнат здравен контрол. Преди малко стана ясно, че няма да бъдат допускани никакви външни лица, включително и посрещачи.

Обратно към Англия ще летят 200 наши сънародници.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Протестиращи се събраха пред Община Бургас срещу мерките на извънредното положение
Бургаските свещеници излизат с предпазни шлемове пред миряните за Цветница и Великден
Ученици от Търговската с послание към лекарите в УМБАЛ-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.