Средец
Капацитетът на Центъра за деца с увреждания в Средец е препълнен
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Капацитетът на Дневен център за деца с увреждания в Средец към момента е препълнен. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ директорът на Центъра Калинка Цанева. Услугите му могат да ползват 20 деца от града и населените места в общината. Той приема всички нуждаещи се на възраст от 3 до 18 години, дори и над допустимата бройка, допълни още тя.

В него се дават условия за цялостно или почасово обслужване през деня на децата. То е свързано с предоставяне на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационни потребности.

„Освен това предоставяме и дневна, полудневна и почасова грижа, насочена към потребностите на децата – говорна рехабилитация с логопед, психологическо консултиране, рехабилитация чрез масаж, релационна психомоторика, културни и спортни занимания през свободното време, както и обучение в социални умения и дейности от ежедневието.

Всички услуги, които се предлагат, са напълно безплатни до навършване на 18-годишна възраст на потребителя“, каза още Цанева.

По традиция в Дневния център всяка година се включва във всички организирани мероприятия от община Средец. Отбелязват се и всички лични и национални празници. В края на март е организирана екскурзия във Велинград за децата от Центъра и техните родители.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Родственици на Екзарх Антим I живеят в Средец и до днес
Учредиха сдружение на пчеларите в Средец
Процесите на градска култура в Средец настъпили още преди обявяването му за град
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.