Регион
Къмпингари скочиха срещу застрояването на Иракли
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Петиция против застрояването на Иракли се появи в онлайн пространството. От години плажът привлича любителите на дивото къмпингуване и нудизъм. От известно време обаче край ивицата се изгражда ваканционно селище. То ще се намира на мястото на бивш пионерски лагер.

В първия топъл уикенд любители на плажа сигнализират в социалните мрежи за поставените табели за частна собственост непосредствено преди плажа. Набързо съмишленици пускат петицията онлайн, която набързо събира над 1000 подписа.

„Искам да мога да ходя на море в България, така както на мен ми харесва. Обичам Иракли и съм против неговото маркиране като частна собственост. Против съм да не мога да отида до плажа, защото пресичам частна собственост. Против съм неговото застрояване с хотели и всякакви такива затворени комплекси и т.н. Искам да има свободна зона, в която да мога спокойно да опъна палатката си, както беше досега и да мога да не преча на никого там. Искам плажът да не е мръсен и хората около мен да са също толкова добри, колкото и аз. Искам да няма All Inclusive и хотели навсякъде. Искам моята палатка да е единственото „високо“ застрояване на плажа или в близост до него. Искам плътността на застрояване да изчезва с края на сезона и да е само от плат, а не от бетон. Искам единственият магазин, бар или каквото и да било там, да е както го видях последно - с основни продукти на нормални цени. Искам боклуците да си отиват с нас, защото си ги събираме и си ги изхвърляме, а не чакаме някой друг да го направи след нас“, пише организаторката, която признава, че петицията не е юридически издържана, защото нямала връзки и не търсила такива.

Фирмата, собственик на земите край плажа, има разрешение за строеж от 2006-а. През 2014-а строителството бе спряно от РИОСВ-Бургас заради завишаване плътността на застрояване. Впоследствие обаче фирмата спечели дело в съда и отново поднови строителните дейности.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина световно известният художник Христо Явашев - Кристо
Бойко Борисов:Всеки бизнесмен може да си напише един списък
Министър-председателят Борисов: Цветанов ще направи свой политически проект
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.