Местни избори - 2019
Към 17:00 часа: Близо 60% упражниха правото си на вот в Приморско
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

В Приморско активността на втория тур е висока, видя репортер на „Черноморски фар“. В две от секциите в града, намиращи се в училището избирателите бяха доста активни, макар и без струпване на опашки. Към 14:00 часа в двете секции с близо 1000 избиратели в тях, гласът си бяха дали около 40% от имащите право на глас.

На балотаж се изправят кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет д-р Димитър Германов и кандидатът на местната коалиция МИР – Стоян Василев. Вотът на първия тур бе фрагментиран между втория, третия и четвъртия, като разликата между тях бе изключително малка. Това изигра лоша шега на Димитър Германов, който събра най-много гласове – 48.81%, но именно заради разцеплението с по около 16% на всеки от останалите кандидати, не можа да вземе победата на първи тур.

В града по време на вота всичко изглежда спокойно, има видимо полицейско присъствие, но сигнали и нарушения на изборния ден няма. По-интересното отново бе във Фейсбук, където политици и симпатизанти от различни политически сили се упражняваха в риторика и подхвърляха индиректни упреци един към друг.

По традиция в Община Приморско активността винаги е висока и балотажът затвърди това. Към 17:00 часа в морската община са гласували 59.97% от избирателите. От Общинската избирателна комисия съобщиха пред наш репортер, че 3366 избиратели са упражнили правото си на вот. Нито една жалба или сигнала постъпи в ОИК-Приморско.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.