Айтос
Как една учителка загуби работата си заради фалшив чат
TразмерT

Той е от профил, направен на мое име и почти веднага изтрит, казва Ширин Реджеб пред НП

Сигурно си спомняте за един местен летен скандал, след който учителката Ширин Реджеб подаде молба за напускане. През юни т.г. един сайт тиражира новината за чат, уронващ авторитета на преподавателката. Тя пък реши да не уронва имиджа на училището и се отказа от любимата професия и от училището, в което се е трудила в продължение на четири години.

Скандалът се въртя три дни във фейсбук и затихна, но остави труднопоправими следи в живота на младата жена. Малко преди да напусне работа, загубила майка си, а от близо шест месеца се опитва да докаже, че въпросният чат е фалшив. Пред НП, г-жа Реджеб разказа, че в основата на неприятната за нея развръзка, стои една връзка на две 15-16-годишни деца, която родителите им не подкрепят. А самата тя е в родствени връзки с една от страните.

"Чатът е от профил, направен на мое име и почти веднага изтрит. А мейлът, от който е изпратен, и после разпространяван в интернет пространството, е неоткриваем. Става дума за фалшив чат, без локация.", казва с горчивина Ширин Реджеб.

След близо половин година, учителката е вече почти наясно какво точно се е случило. "Цялата тази история е резултат от една детска любов, която възрастните не толерираха, включително и аз. Фалшив чат, с моя снимка от реалния ми профил - това е направено. Категорично не е в стила ми да пиша подобни неща, и то на 16-годишния си племенник, с чийто семейство сме нон стоп заедно. Единствените чатове с роднините ми са по повод лични и календарни празници", казва още Ширин Реджеб.

Сигналът за "уличаващия" учителката чат е подаден и до Прокуратурата. "При извършената проверка не са събрани достатъчно данни и Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство, като прекратява преписка с вх. №5452/2019 г.", е отговорът на институцията по повод сигнала.

За Ширин, отношението й към връзката на тийнейджърите е причина за "шегата" Не им се сърди, защото, след случката, те най-много настоявали за връщането й в училище. Но е решена да се бори докрай, за да бъде премахнат материала от м. юни т.г. във въпросния сайт, заради който загуби и учениците, и спокойствието си. 

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Айтозлия оглавява новия Национален експертен щаб за коронавируса
Общински съвет - Айтос ще заседава на закрито
Шест хана, 150 дюкяна и воденици е имал Айтос
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.