Созопол
Изграждат нови улици с царски имена в Созопол
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Няколко улици в Община Созопол ще бъдат рехабилитирани, а други изградени, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Община Созопол е обявила обществена поръчка за това. Предвидената прогнозна стойност е от 1 173 401.62 лева, без ДДС.

Улица „Републиканска“ от общински път BGS1210 до кръстовището с улица „Одеса“, както и самата „Одеса“ ще бъдат ремонтирани.

Новите улици, които пък ще бъдат изградени, ще носят владетелските имена – „Цар Симеон Велики“, „Цар Асен Велики“ и „Хан Тервел“. Те ще се намират в квартал „Мисаря“ и ще се изградят съгласно действащата улична и дворищна регулация в района. Предвидената прогнозна стойност е от 1 173 401.62 лева, без ДДС.

„Цар Асен Велики“ ще е с ширина на платното 7 метра, а общата площ, предвидена за изграждане, е 4625 квадратни метра. Бордюрите ще са 1240 квадратни метра.

„Цар Симеон Велики“ ще е с ширина на платното 6 метра, с общ площ 2770 квадратни метра и бордюри 695 квадратни метра.

Най-малка ще е „Хан Тервел“. Нейното платно също ще е широко 6 метра. Общата й площ ще е от 1660 квадратни метра, с бордюри от 452 квадратни метра.

Общата площ от трите улици, предвидени за изграждане, е 8455 квадратни метра. Предвиждат се поставяне на нови улични бордюри 50/35/18.

Улиците „Републиканска“ и „Одеса“ напълно ще запазят съществуващите си габарити, тъй като бордюрите се запазват, с изключение на някои места, където старите ще се подменят с нови.

Основна цел на поръчката е избор на изпълнител-строител, който да реализира изготвения технически проект.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Вижте как заседава днес Общинският съвет в Созопол
Общинският съвет в Созопол ще проведе редовно заседание при засилени мерки за превенция
Протест затрудни движението в посока Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.