Местни избори - 2019
Интересен балотаж предвещават в Карнобат
TразмерT

Дона МИТЕВА

 По думите на Владимир Крумов, третият кандидат за кмет на ГЕРБ  в Карнобат, който отпадна от надпреварата, се очертава  интересна неделя в града. Заради малката разлика между двамата кандидати, балотажът ще е напрегнат.

„Казал съм хората да си гласуват по съвест. Направих такова изявление. Нито аз, нито структурата на партията не заемаме определена подкрепа за конкретен кандидат. Да си работят кандидатите за балотажа, а пък нашите хора – кой както иска – така да гласува“, категоричен е Крумов. Той коментира факта, че Георги Димитров е бил три мандата кмет и въпреки това подкрепата за него не е голяма.

Крумов коментира, че има над две хиляди сгрешени бюлетини или такива с вот, който не подкрепя никого – и, че е интересно и не се знае къде ще отидат тези гласове.


След като няма вече вот за общински съветници, надпреварата категорично е между личности. На същото мнение са и независимият кандидат за кмет Георги Димитров и неговият опонент, издигнат от БСП Тодор Байчев.

По думите на досегашния кмет из Карнобат се говори, че голяма част от гласувалите за кандидата на ГЕРБ ще подкрепят на балотажа опонента му - Тодор Байчев. „Това със сигурност ще бъде парадокс, но се оказва, че в политиката всичко е възможно“, категоричен е Димитров. Той подчертава, че се издига над теснопартийния и корпоративния интерес в името на Карнобат. А това, че го може – доказва с работата си от предходните мандати.

„Промяната, за която всички пледират, започна преди много години. За нея работиха стотици хора. Сега, заедно, трябва да се преборим тя да продължи в правилната посока. В неделя – на 3 ноември, ще разчитам изключително много на активност и подкрепа от страна на карнобатлии. Изборът е един – Карнобат. Въпросът е как ще продължи неговото развитие“, категоричен е Димитров.

Той коментира, че ще обжалват резултата за общински съветници, за местната коалиция – „АБВ и ОБТ лейбъристи“, защото имат масови сигнали, че за невалидни са определяни бюлетини, на които поставените знаци са излезли малко от квадратчето, оплакванията са и за много сгрешени протоколи. „Не е нормално 20% от бюлетините да са невалидни“, категоричен е Димитров. Ще настояват за повторно преброяване на бюлетините.

На срещи с гражданите от врата до врата, на разговори и убеждаване залага кандидатът на БСП Тодор Байчев. „Искам да мотивирам хората – да излязат да гласуват, тези, които са пропуснали да го направят на първия тур, тъй като броят на  гласувалите, сравнено с предните избори, е доста по-малък. Бих искал да предизвикам интерес у тези хора, че все пак има възможност за промяна. Ние няма да продължим по стария начин на живот. Като скрит ресурс се очертават и гласовете на партиите, които отпаднаха“, коментира Байчев и допълни, че на втория тур гласуването не е толкова по партийни пристрастия, а по-скоро личността и качествата, които имат кандидатите, са водещи. „Мога да твърдя, че съм човек с образование и професия, доказал се в града. В момента изборът е чисто мажоритарен“, допълни Байчев.

Що се касае за слуховете, че се очаква БСП и ГЕРБ да се разберат за втория тур на изборите в Карнобат, той бе категоричен: „Няма как това да се случи, при положение, че и двете партии на своите конгреси имат взети решения да не се подкрепят. В момента не вървят никакви партийни пазарлъци, а върви убеждаване от човек на човек, от врата на врата“.

Другата болна тема – онази за корпоративния вот, Байчев смята, че такъв има в града, и той върви в определена посока, за съжаление – не неговата.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.