Любопитно
Идва ли краят на „Меден рудник“?
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Идва ли краят на „Меден рудник“? Не, не на най-големия бургаски комплекс, а на името му. Екстравагантно предложение направи бургазлията, живеещ в Меден рудник Петър Петров. Той попита по време на общественото обсъждане на бюджета на Община Бургас дали не е време комплексът да смени името си.

Рудници в България нямало отдавна и името по този начин било подвеждащо. Друга причина според него за смяна на името е и, че комплексът е станал нарицателно в цяла България. Петров предложи да се направи проучване сред гражданите, за да се прецени дали е за революционната идея е настанало време. Той самият предлага комплексът да се преименува на „Парория“ – древна местност в Странджа между селата Калово и Заберново.

Предложението на Петров не бе прието насериозно, както от администрацията, така и от съгражданите му от комплекса, присъстващи на обсъждането. На практика то обаче трябва да е записано в протокола. 

Не знаем обаче как ще реагират хилядите жители на Меден рудник при новината, че с името, ще трябва да подменят и личните си документи.

 

Очаквайте още новини от общественото обсъждане!

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Цъфнала слива докара пролетта в Меден рудник
Съвременната Баба Марта: Правенето на мартеници е терапия
Днес е Месни заговезни, от утре се пости
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.