Созопол
И този уикенд местна власт и граждани ще чистят в Созопол
TразмерT

И този уикенд кмет, общинска администрация и граждани ще чистят заедно в Созопол. Инициативата ще обхване старата и нова част на града, както и местността „Буджака“. През изминалите два почивни дни кампанията беляза добри резултати. Почистена бе скалистата плажна ивица под крепостната стена на Южната алея. Живописните скали, които са любимо място на туристите, бе засипано с различни отпадъци, които бяха събрани в чували и пренесени до контейнерите за смет. Окосени бяха тревните площи и цветарниците. Почистеното плажче веднага привлече интереса на туристите, които бяха изпълнили Созопол през съботния ден. Боядисани бяха парапетите на алеята на Южната крепостна стена и около кулата.

 В кампанията се включиха кметът Тихомир Янакиев, зам.кмета Тодор Дамянов, директорът на дирекция Йордан Петров, общински съветници и много деца.

И в неделния ден инициативата продължи в целия град. Предмет на днешното почистване и облагородяване на Созопол бе освежаването на голям район на ул. „Мусала" и парка на ул. „Вихрен". И двата района вече изглеждат по един по-приветлив и красив вид и са приятна среда за живеещите там.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поставят паметна плоча за Дървото на мира в Созопол
Промени по сметопочистването в Созопол за повече чистота
Катето Евро в подкрепа на туризма в Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.