Бизнес
Хотели губят от отложени мероприятия
TразмерT

Между 20 и 30 хиляди са загубите от отлагането на мероприятия за хотел „Аква“ заради забраната в цялата страна за провеждане на мероприятия на закрито. „Не се знае докога са отложени мероприятията, лично аз се надявам все пак на по-късен етап те да се проведат. Но кога и дали – са въпроси, на които в момента мисля, че никой няма отговор“, коментира  Борис Минчев, мениджър на хотела. По негови думи при тях всеки ден има планирани събития. Като най-големите  са били под шапката на Общината.

„Очакваха се дори италианци, които да гостуват в Бургаския свободен университет за някакъв форум. Но… на този етап форумът няма да се случи“, допълва Минчев.

Като цяло мениджърът е сигурен, че туризмът започва да търпи осезаеми негативи заради коронавируса. „Трусове за туризма вече има. Не само са намалели ранните записвания, те просто спряха, няма ги и не се знае докога“, казва Минчев. По думите му записващите се в последния момент не са чак толкова много, че да успеят да компенсират планираните  от далече почивки. „Туристите, които идват в Слънчев бряг далеч не са last minute. Всичките са предварително записани. Голяма част от легловата база е продадена още миналите октомври, ноември, декември.  Мисля, че никой не разчита на last minute“, коментира хотелиерът. Големият въпрос е онова, което е продадено вече дали ще се реализира.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Експерти: Летен туризъм ще има, но с друг облик
Бургаски фирми искат по-ниски наеми от общината
Спряха 20 т зеленчуци, внос от трети страни, заради пестициди
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.