Малко Търново
Голям жест от Малко Търново: Общината дари линейка на КОЦ-Бургас
TразмерT

Голям жест направиха жителите и кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев за Комплексния онкологичен център в Бургас (КОЦ).

Нова линейка бе дарена за нуждите на КОЦ-Бургас за времето, докато тече извънредното положение. Проф. Христо Бозов прие акта за дарение от Янчев.

Кметът Димитър Николов благодари от свое име и заяви, че старата линейка на КОЦ се е повредила и затова това дарение идва в много важен момент.

Илиян Янчев разказа, че идеята е възникнала след разговор с д-р Георги Паздеров, шеф на РЗИ-Бургас. Кметът Николов е съдействал нещата да се случат. Линейката е закупена с европейски средства, но през повечето време стои в гаража, обясни Янчев. Тя е само на 8 800 километра и е на практика нова.

„Разбрахме, че КОЦ има нужда от такава линейка и се задействахме. За мен е чест, че ще бъде ползвана по предназначение – да спасява човешки животи“, поясни кметът на Община Малко Търново.

„Това е изключително важна за нашето отделение придобивка. Надявам се, че тя ще помогне да работим по-добре и ефективно, не само в полза на хората от Малко Търново, а и на цяла Бургаска и Ямболска област“, заяви проф. Бозов.

Илиян Янчев поясни, че с това дарение по никакъв начин не се ощетяват жителите на общината и че имат достатъчно други линейки.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
18-годишен блудства с 92 годишна баба в странджанско село
Прокурори и комисар на крака при жена, жертва на грабеж
Въвеждат вечерен час в Малко Търново
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.