Царево
Георги Лапчев официално встъпи в мандат
TразмерT

Кметът на Царево инж. Георги Лапчев преди минути официално се закле и встъпи в третия си мандат. Лапчев спечели изборите с разгромяващ резултат от 62.69% , процентът е прецедент в най-новата история на Царево. „Оценката на хората за нашата работа бе показана с този избор“, заяви Даниел Николов от ГЕРБ.

От БСП пожелаха кметът и общинския съвет да работят в полза на всички граждани и да не бъдат само кмет и съветници на ГЕРБ.

„Тук е мястото за мнения и след тях да се избира правилното решение  за нашата община. Задачата на Общинския съвет е да я преведе пред новите трудности. Убеден съм, че ще продължим важните обекти в нея. Нека да бъдат загърбени партийните пристрастия и общината да се превърне в най-добро място в държавата. Вярвам в синхрона с общинския съвет и бързо и камествено да се взимат решенията в него“, обърна се към съветниците Георги Лапчев и заяви, че ще продължи надграждане на започнатото през последните осем години.

 В Царево в 10 часа започна тържествената сесия, освен кмета на общината се заклеха и кметовете на населени места- на Лозенец-Женя Гандиева, на Ахтопол-Станислав Димитров,  както и 13-те избрани съветници. В новия общински съвет на Царево ГЕТРБ имат мнозинство от осем души, Гергьовден вкарват трима, а БСП имат двама съветници.

Заседанието се води от най-възрастния съветник Живко Жеков от БСП за България, който поздрави кмета Лапчев и му пожела успех и да е кмет на всички граждани.

Тричленна комисия бе избрана да подготви избора на председател на Общинския съвет.

Атанас Желязков от Гергьовден предложи Ангел Цигуларов от ГЕРБ за председател. Той се мотивира с факта, че Цигуларов е събрал най-голям личен вот от 543 преференции и би следвало той да е пръв сред равни.

От ГЕРБ предложиха Таня Янчева, а от БСП за България Станислав Добрев от Гергьовден. Отвод си направи Ангел Цигуларов в полза на Янчева.
Очаквано тя бе избрана за председател.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Мазутени петна се появиха в морето край Синеморец
Търси се концесионер за „Малък плаж – Лозенец“
В Царево отбелязаха Деня на Тракия при мерки за сигурност
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.