Карнобат
Георги Димитров пред Общински съвет – Карнобат: Ще дам всичко от себе си в този последен мандат
TразмерT

Силвия ШАТЪРОВА

 

Ще дам всичко от себе си в този последен мандат. Това заяви новоизбраният досегашен кмет на Община Карнобат Георги Димитров. Днес той и общинските съветници положиха клетва за началото на новия мандат 2019-2023 пред областния управител Вълчо Чолаков.

„За четвърти последен път заставам на тази трибуна в качеството си на новоизбран кмет. Това обещавам на нашите съграждани, както и да дам всичко от себе си за последния си мандат. Казвам всичко от себе си, но съм го казвал неведнъж, че един кмет е никой, ако няма зад себе си екип от Общинския съвет, кметовете на населени места и на общинска администрация, които сме в услуга на нашите съграждани. Четох послания на своите опоненти. Във всяко едно от тях има емоционално зърно. Аз бях по-пестелив по отношение на обещанията, защото допусках, че ще бъда избран. Знам, че обещанията пред хората и поетите ангажименти трябва да се изпълняват. Искам да уверя нашите съграждани, че ние в този широк екип ще намерим сили да преодолеем междуличностните и политически различия. Ще намерим ресурса – енергиен, финансов, за да изпълним ангажиментите си към тях“, каза Димитров пред пълната зала.

Като символ на добрата работа между него и областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, Димитров му подари картина наречена „Карнобатска зима“. Подаръкът има символика и тя е тежката зима от края на 2016-а. Тогава в общините Карнобат и Айтос положението беше много сериозно.

„В началото се съмнявах, че ще намерим общ език, но доказахме, че можем. В тежките зимни дни по-често се чувахме с вас отколкото със семействата си“, поясни Димитров.

Първото заседание до избор на председател на Общински съвет води най-възрастният сред общинските съветници. В този мандат това е Теодор Ченешев. Деветчленна комисия ще ръководи избора на председател. Кандидатурите са две – Теодор Ченешев и Стефан Кенов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Дариха 200 шлема за матурите в Карнобат
Локомотив се запали на гарата в Карнобат
Николай Тишев и Тодор Байчев направиха дарение за МБАЛ Карнобат от името на евродепутата Цветелина Пенкова
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.