Спорт
Футболен Бургас вдъхна кураж на момче с церебрална парализа
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Футболен Бургас вдъхна кураж на Тошко Кацаров, който страда от детска церебрална парализа. Легенди на местните Нефтохимик и Черноморец изиграха благотворителен двубой, чийто събрани средства ще отидат за лечението на момчето.

За целта на всеки вход на стадион „Лазур” бе поставена урна, в която присъстващите на мача можеше да подпомогнат каузата. Освен това на търг бяха разиграни футболни фланелки на „шейховете” и „акулите” с автографи на известни играчи на двата отбора. Те бяха изкупени от бизнесмена Димитър Анастасов, който даде за всяка една от тях по 250 лева. Събраните средства след прилючването на мача са в размер 5400 лева.

На бургаското дерби присъстваха и родителите на Кацаров. Пред журналисти майката на младежа -  Милена Кацарова, заяви, че идеята за този мач е възникнала спонтанно. По нейни думи за един курс на лечение сина й в Полша са необходими 9000 лева.

Милена Кацарова

„За него е добре да провежда 2 пъти в годината такова лечение. Досега сме провели 5 курса в Полша и най-големите си постижения и резултатите постигна именно там. Един курс продължава 21 дни, по 5 часа на ден. Благодарение на такъв тип лечение той стана много по-самостоятелен. Вече почти сам се оправя в университета. Придоби много умения, които му куцаха. Освен това лечение ние провеждаме почти ежедневна рехабилитация у дома и в дневен център. Тошко е едно прекрасно мое момче, което въпреки двигателните си увреждания, много смело се справя с всички предизвикателства. Супер борбен и нахъсан е, аз много се гордея с него”, сподели майка му.

Самият Тодор Кацаров също присъства на срещата и изказа своите огромни благодарности на всички, които му помагат.

За протокола – срещата завърши при резултат 3:3, както подобава на подобни срещи – тя премина в духа на феърплея и приятелството. Нефтохимик поведе с 2:0 след попадения на Милен Георгиев, а Черноморец намали чрез Иван Дончев и така завърши първото полувреме. През втората част Слави Костенски изравни за 2:2, а „акулите” направиха пълен обрат след гол на Нено Ненов. Диян Петков бе точен за „шейховете”, оформяйки крания резултат 3:3

Въпреки напредналата си за футбола възраст голяма част от играещите и за двата отбора показа добра форма, срещата премина в сравнително бързо темпо. В мача участие взеха и четирима привърженици на „нафтата”, които трябваше да заплатят по 50 лева, за да бъдат част от 22-амата на терена. 

Всеки, който има възможност, може да помогне на Тошко, като дари чрез превод на:

IBAN: BG78BPBI88981030014432

BIC:BPBIBGSF

Тодор Николаев Кацаров

Юробанк България АД,

PayPal [email protected]

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Парк Арена ОЗК работи при спазване на мерките и очаква своите посетители
Футболът се завръща и дори вирусът не може да го спре
От днес: Децата до 18 години могат да спортуват на открито и на закрито
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.