Камено
Фирмата-инвеститор защитава изграждането на крематориум в Камено
TразмерT

Във връзка с дебата „за“ и „против“ крематориум в град Камено, след становището но Сливенска митрополия и това на кмета на общината, бе разпространен и отговор от фирма „Ворик груп“ ЕООД, чието е инвестиционното предложение. От фирмата считат, че кметът не бива да се подава на външни влияния, каквото се явява това на църквата.

Да припомним, че от митрополията настояват кмета Вардунски да отклони  инвестиционното предложение, а в неговият отговор се казва, че жителите на общината трябва да дадат последна дума, а Общинският съвет да вземе решение относно инвестицията.

 От „Ворик груп“ изразяват съмнение относно подписката, която  митрополията цитира. „Не е известно дали данните от подписката, които цитира Сливенският митрополит, отговарят в пълнота на истината, но без съмнение трябва да се обърне внимание, че Сливенският митрополит отбелязва и желанието на не малка група хора, които искат реализацията на инвестиционното ни намерение за изграждане на „Парк за кремация и урнополагане“ в землището на гр. Камено. Не без значение е и фактът, че не всички българи са християни, както и не всички са вярващи.

Погребението чрез кремация е алтернатива, от която гражданите не бива да бъдат лишавани“, се казва в  писмото, разпространено до медиите на фирмата.

„Ворик груп“ ЕООД е на мнение, че изкуствените проблеми, които се инспирират и целят да попречат за изграждането на Парк за кремация и урнополагане в Камено и на разкриването на нови 40 работни места (със стартови заплати от 1200 лева), имат политически привкус и зад тях стоят общинските съветници на Камено Елена Димитрова-Мутафова (БСП) и Иван Тенев (Реформаторски блок)“ коментират още в отговора.

Що се отнася до становището на Дядо Йоаникий от фирмата смятат, че то е недостатъчно проучено и аргументирано, което създава възможности за въвличане на гражданите и миряните в заблуждения.

„Считаме, че Вашето становище би могло да се изтълкува като груба намеса на духовната власт в работата на светската власт, като уврежда и пречи на свободното развитие на стопанския живот, пазарната икономика и конкуренция в държавата. От друга страна, то може да се изтълкува и като политизиране в настоящия момент на предстоящи европейски и местни избори, като се използва недобронамерено и недобросъвестно за политически цели и пиар“, казват от „Ворик груп“ ЕООД.

Отделно подчертават, че погребението чрез кремация, както и погребението чрез заравяне, са личен, субективен волеви избор и акт, който покойникът преди смъртта си и/или неговите близки и роднини могат да заявят като желание за приключване на земния път. И  дават примери, изброявайки християнски държави, където кремацията се практикува.

Прави впечатление, че нито едно име не стои зад „Ворик груп“ ЕООД, а само въпросната фирма.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Спират концесията за пясък от "Каята" до Винарско и Вратица
АПИ се похвали със завършеното околовръстно на Камено
Жельо Вардунски: Околовръстното на Камено вече е факт!
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.