Любопитно
Фестивалът на рибата и виното в Бургас се задава, ще има ли пак свинско?
TразмерT

Лятото е към края си, но не и фестивалният сезон в Бургас! Фестивал на Рибата и Виното ще обогати есенния културен календар на града със специално подбрани кулинарни изкушения и събития.

Фестивалната зона ще събере на едно място кулинарни шатри на някои от най-добрите бургаски морски заведения, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите.

Всеки, който чувства себе си кулинар, ще може да вземе участие в конкурсите за любители, а ако имате малко повече опит в кухнята, можете смело да се впуснете и в конкурса за „Най-вкусна рибена чорба“.

Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

В края на всеки фестивален ден сме приготвили атрактивни концерти  и прожекции на филми с морска тематика.

На 13 септември 2019 музикалната програма е поверена на Обратен ефект и бургаската група Силует. Музикантите от морския град скоро не са свирили пред родна публика и ще се съберат специално за фестивала.

На 14 септември 2019 на сцената ще се качат група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), който смело превзема музикалните класации с авторските си парчета. Димо Стоянов и компания пък ще ни изпълнят най-доброто от репертоара си, както и най-новите си парчета.

Последният фестивален ден – 15 септември 2019 е посветен на някои от най-емблематичните български изпълнители – от сцената на фестивала ще прозвучат част  най-обичаните песни на Тоника СВ и момчето, което говори с морето – Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 11 до 22:30 всеки ден. Входът е свободен!

От вестник "Черноморски фар" припомняме, че миналогодишното издание бе посрещнато противоречиво от бургазлии. Едни се обявиха против него и бяха изненадани, че на фестивал на рибата и виното, присъства повече свинско и ракия. Не липсваха и коментари във Фейсбук, че това е фестивал от типа "селски" и не подхожда на Бургас, още повече да се провежда на пъпа на града. Имаше и скандал със старо свинско месо още в първия ден на фестивала. Посещаемостта му обаче бе добра, което някои отчетоха като плюс. Репортер на "Черноморски фар" тогава видя, че масите, които бяха обособени за фестивала бяха пълни и в трите вечери от приятелски компании и семейства.

За повече информация, следете FB страницата на фестивала - https://www.facebook.com/festivalnaribata/

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Слънце и валежи и в началото на юни
Православната църква отбелязва паметта на Св. Емилия
На 1 юни бургаският зоопарк ще е с безплатен вход за деца
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.