Несебър
Фехтовач от Несебър записа престижно класиране в Будапеща
TразмерT

Несебър вече е част от Европейската фехтовка - шпага. Това стана възможно благодарение на отличното представяне на Филип Юсмен на проведеното в Будапеща, Унгария изключително силно състезание на шпага за деца на различни възрасти Olimpici Grand Prix .

Филип е ученик 7 „В“ клас на  СУ ,,Любен Каравелов” в Несебър. Той се класира в топ 8 на деца до 14 години при невероятна конкуренция със 133 участника от Унгария, Полша, Сърбия, Румъния, Хърватска, Великобритания, Украйна, Македония, България и други.

Филип зае 7 място в крайното класиране. Състезанието се проведе по регламент - групи и директни елиминации. От групите той излезе с 5 победи и 1 загуба. В класирането след групите излезе с номер 21. След 4 оспорвани мача Филип  Юсмен и един полски състезател, бяха единствените чужденци сред домакините в топ осмицата. След тежка борба с унгарски състезател и подкрепящите го съдии, не му достигнаха 2 точки за влизане в топ четворката. 

Години на упорит труд, под ръководството на своя баща Денис Юсмен, стоят зад спортните успехи на Филип. През сезон 2016/2017 г., той е шампион на силния Международен  Турнир на шпага за деца до 10 г. " Olimpici GP5 Gran Prix-Csaba Cup" в Унгария, град Бекешсаба. Държавен шампион е на шпага момчета до 11 години в Пловдив. Носител е на  Купа България и шампион на турнир "Мастърс " до 11 години шпага момчета във Варна. Филип е трети на Турнир "Мастърс" в град Варна и на Купа България шпага момчета до 13 години в Плевен, а на XIII Международен Турнир Trofej Novi Sad в сръбския град Нови Сад е втори.

През сезон 2017/2018 г. той е втори на международни турнири в Загреб и Осиек в Хърватия на шпага за момчета до 12 г. и трети на кръг от Европейска купа за момчета до 14 г. в Загреб и на турнир „Мастърс“ в Плевен.

През сезон 2018/2019 Филип е носител на Купа България и вицешампион на Държавното първенство шпага момчета до 13 години. Той заема престижното 6 място от 138 участника на Международен Турнир на шпага момчета до 13 години " Olimpici Gran Prix" -VASAS KUPA в Будапеща, Унгария. Трети е сред кадетите до 17 години на "Купа България“.

През сезон 2019/2020 седмокласникът е трети на шпага момчета до 15 години на Купа България – 2 кръг и на 12 място от 113 участника в изключително силния Международен  Турнир на шпага за деца до 14 год. " Olimpici  Gran Prix"- SZOLNOK CUP GP2 – Szolnok, Унгария.

Филип успешно съчетава многобройните си пътувания и спортни ангажименти с обучението си в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Улица Отец Паисий в Несебър вече е дезинфекцирана
Определен е концесионер на „Равда - Олимпийски надежди“
Пенсионерските клубове в Несебър вече са снабдени с предпазни маски
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.