Айтос
Феерия от цветове и танци на читалищния юбилей в Айтос
TразмерT

Уникално сценично осветление, песни, акробатика, интересни идеи за участие на децата и нестандартна хореография на танците - това включваше тържественият спектакъл на НЧ "Васил Левски 1869" - Айтос, посветен на 150-я юбилей на културната институция. Събитието в салона на читалището на 22 ноември уважиха стотици граждани, представители на институции, фирми, организации, училища, детски градини и общински съветници.

Публиката беше във възторг от красивата феерия - хармония от цветове, музика, танци, уникални костюми. Спонтанно и горещо аплодира младостта и таланта, приятелството и любовта към танца. Председателят на Читалищното настоятелство Христина Стоилова развълнува с гореща благодарност към читалищните дейци и художествените състави, а водещата Наталия Николаева - с есето "Какво е НЧ "Васил Левски" за мен“. Кметът Васил Едрев припомни приноса на поколенията айтозлии, съхранили традициите и радвали съгражданите си на сцената. "Историята на нашето читалище се пише заедно с историята на Айтос! Но НЧ "Васил Левски 1869" e не само история - то е настояще и бъдеще! Приветствам горещо многобройни читалищни изяви – те са знак за ярко културно и духовно присъствие. На всички читалищни дейци, които не спират да влагат душата и сърцето си за читалищното дело, пожелавам да запазят ентусиазма и желанието си да творят!  В Народно читалище "Васил Левски 1869" е събран духът на Айтос - силен и с дълбоки корени! Наш общ дълг е да го пазим, обогатяваме и развиваме, за да го предадем на поколенията след нас! Честит юбилей, айтозлии!", каза още в словото си на юбилейния спектакъл градоначалникът.

Блестяща беше изявата на двата песенни читалищни състава, на най-малките танцьорки с розови пачки, на талантливите деца от "Шарено гайтанче", на грациозните тийнейджърки в бяло, които сътвориха танцов спектакъл - нещо съвсем различно от всичко, което сме виждали на айтоска сцена. Акцентът бяха танците на формация "Мисис", подготвени с много обич и талант от хореографите Ивелина Василева и Мая Христова. Двете дами, които запалиха децата и младите хора на Айтос да танцуват, получиха признание, цветя и горещи прегръдки от всички свои възпитаници. Благодарност и специални поздрави за юбилея кметът и гостите на празничния спектакъл поднесоха на председателя Христина Стоилова, на секретаря на читалището Цветелина Драгиева, на Димитър Русков - Нони, на художничката Димитрина Желева, на всички служители и библиотекари. Празнична изява на сцената имаха всички състави на читалището и приятели на културната институция.

На 22.11.2019 г., по повод 150-годишнината си, Народно читалище "Васил Левски 1869" - Айтос беше удостоено с Почетен знак и грамота "За активна читалищна дейност" от Съюза на народните читалища в България. Ще припомним, че по повод юбилея на 24 май 2019 г. - Деня на българската просвета и култура, кметът на Община Айтос удостои НЧ "Васил Левски 1869" - Айтос с почетен плакет "Айтос" - "За изключителен принос към културата".

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Васил Едрев предпразнично посети директори на училища
Детските градини в Айтос отварят на 1 юни
Всички пешеходни пътеки в Айтос с нови пътни знаци
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.