Несебър
„Есен в Несебър“ събра малки и големи на площада
TразмерT

За втора поредна година сцената на Артиум център и площад „Жулиета Шишманова“ станаха притегателна точка за малки и големи, решили да се включат във фестивала „Есен в Несебър“.

Празникът бе посветен на даровете на земята, които природата щедро дава, на пищните цветове на есента и нейната топла мекота.

Това е най-младият фестивал в несебърския културен календар и целта му бе да събере местните хора, да ги обедини чрез силата на музиката, изпълнена от местни групи, да ги зарадва с изобилие от пчелен мед и плодове, да улови споделените моменти на отмора след отминалото лято.

В продължение на три дни сцената на площад „Жулиета Шишманова“ беше огласявана от концертите на самодейни групи от Несебър и  съставните селища на общината: Фолклорна група "Раковчанка" към НЧ "Г. С. Раковски – 2013",  Раковсково; Група за автентичен фолклор към НЧ "Светлина – 1928",  Гюльовца; Фолклорна формация "Българка" към НЧ "Яна Лъскова – 1905"- Несебър; Фолклорна формация "Мекедонка" към НЧ "Яна Лъскова – 1905" - Несебър; Група за автентичен фолклор "Оризарчета", Оризаре; Фолклорна група "Зора" към НЧ "Зора – 1928",  Оризаре; Група за стари градски песни "Романс" към Пенсионерски клуб "Надежда",  Оризаре; Фолклорна група "Магия" към НЧ "Светлина – 1928",  Кошарица.

Тази година във фестивалната програма бе отделено специално внимание на децата.

Атракция бе сладоледеното  шоу с шеф Ради Стамболов, което привлече  публиката с майсторски и уникално приготвени сладоледи.

Топлите, слънчеви дни и многобройните забавления събраха на площада много деца, жадни за игри и надпревара за награди.

Граждани, привлечени от музика и детски глъч, се стекоха за да отбележат сезона на изобилието, пресъздаден чрез есенния фестивал на Несебър.

Най-силна и завладяваща бе емоцията на децата, а радостта и вълненията от съревнованията бе заразителна и за възрастните, и те се включиха в детските състезания.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Доброволци в Несебър помагат активно в борбата срещу COVID-19
Дезинфекцират регулярно съдовете за смет в Несебър
В Свети Влас отбелязаха виртуално празника на буквите
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.