Избори 2019
Елена Йончева в Бургас: Ние ще победим на тези избори, защото нашата кауза е справедлива
TразмерT

„Ние ще победим на тези избори, БСП ще победи и България ще победи, защото нашата кауза е справедлива“, заяви в Бургас водачът на листата за европейските избори на БСП за България Елена Йончева. Тя пристигна в Бургас заедно с кандидатите за депутати за Европейски парламент Момчил Неков и Крум Дончев. Депутатите от Бургас на левицата също придружаваха кандидатите, както и членовете на НС на БСП  Атанас Зафиров и Кристиан Вигенин. „12 години вървим към ЕС, но не се доближаваме, Борисов ни постави в кьошето на ЕС, той изкарва България от Европа. Днес ние сме на последно място в ЕС по всички показатели, независимо от милиардите, които идват от Европа“, заяви Йончева.

Тя попита как е възможно след 11 години държавата ни, която е член на ЕС, да сме на последно място в ЕС, 40% от процента от българското население да живее на границата на бедността и социалното изключване.

„Не искаме такава България  и Европа и ние ще променим това, заяви Йончева. Тя допълни, че от левицата ще настояват за единен минимален стандарт, за минимална пенсия, минималната работна заплата да е 60% от средната.  Ръстът, за който ни говорят от 3,6, е ръст на бедност, през 2008 година  той е бил 6,08. Всяка година България губи по 11 млрд. евро от кражба на европроекти, сива икономика и загуба на чужди инвестиции“, категорична е Йончева.

В словото си пред симпатизанти Йончева допълни още, че „Бойко Борисов е загробил най-големите инвестиционни проекти на страната ни - Южен поток и Бургас-Александруполис, като ги е подарил на съседните страни. Той продаде българските интереси, защото е зависим от своето минало“, категорична бе Йончева.

Водачът на листата на БСП за България допълни още, че в момента страната ни се намира в революционна ситуация, защото е на дъното по образование и здравеопазване и може да промени тази ситуация чрез избори.

„Все още можем да отидем на избори и те са важни. След 26-и май ще сложим началото на края на ГЕРБ, те са в основата на грабежа“, заяви още Йончева.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
191 ще са секциите с машинно гласуване в Бургаска област
393 500 са бюлетините за областта
Пристигнаха бюлетините в РИК-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.